Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Broqueta de mar i muntanya

Comencem la setmana amb una combinació de sabors de mar i muntanya és una de les barreges més populars de la nostra gastronomia. Un dels plats més típics en què trobem aquest estil de cuina són els arrossos de mar i muntanya; preparacions delicioses que combinen ingredients provinents del mar, com el peix o el marisc, amb altres productes -sovint carnis- de la muntanya, com el pollastre, el conill o les verdures de temporada. Els arrossos de mar i muntanya tenen la seva complicació, però aquesta recepta de broqueta és d'allò més ràpida, senzilla i exquisida.

😋 Recepta de broqueta de mar i muntanya

Dimarts: Pasta carbonara amb mix de bolets

Un deliciós plat de pasta per a dimarts! Tallem la cansalada en petits daus. La fem suar a la paella sense gens d’oli i a foc mitjà fins que extregui tot el seu greix i quedi cruixent. La reservem, conservant el seu greix que aprofitarem per saltar el seu temps. Primer posarem els rossinyols i els rovellons. Sacsegem. Uns minuts més tard hi posarem els camagrocs i continuarem coent, esperant que treguin la seva aigua i la tornin a embeure. Els retirem de la paella. Bullim la pasta en abundant aigua amb sal. En un bol posem els rovells, aigua de la cocció i el formatge parmesà. Fem una crema. Aboquem la pasta a la paella i afegim la crema. Remenem a baixa temperatura fins que ens queda com una crema, com si fos nata. Finalment, afegim els bolets. Sacsegem. Passem al plat, afegim la cansalada cruixent i força pebre acabat de moldre.

🍝 Recepta de pasta carbonara amb mix de bolets
 

Dimecres: Botifarra amb raïm i ceba

Obrim els grans de raïm longitudinalment per aprofitar tot el suc. Tallem la botifarra a bocins. Tallem la col llombarda ben fina. Ara sí, en una paella amb oli afegim els talls de botifarra, a foc alt. Enrossim lleugerament i hi posem un bon raig de vi blanc. Coem a foc suau fins que evapori el vi blanc. Afegim el raïm i la ceba caramel·litzada. Deixem que cogui i cedeixi el raïm, a foc baix durant uns cinc minuts. Afegim una mica de sal i unes gotes de tabasco. Un cop veiem que està acabant-se de fer, afegim la col llombarda. Un minut més al foc i retirem. Emplatem acabant amb una branca de farigola fresca.

🥩 Recepta de botifarra amb raïm i ceba
 

Dijous: Bledes farcides de pollastre

Poden semblar una mica insípides, però si saps combinar bé els sabors i jugar amb altres textures les pots convertir en un plat sensacional. És el cas del plat d'aquest dijous, unes bledes farcides de pollastre.

🥬 Recepta de bledes farcides de pollastre
 

Divendres: Espaguetis amb salsa de formatge cremós, pesto i guanciale

Acabem la setmana amb un plat de pasta preciós! Torrem les llesques de guanciale en una paella sense oli i reservem. Bullim els espaguetis i reservem un got de l’aigua de cocció. Barregem el formatge blau, el formatge d’untar i el pesto. Tallem els tomàquets cherry per la meitat i els coem a la paella, a foc mig alt. Afegim la salsa de formatges i pesto, l’aigua de bullir i la pasta. Barregem bé, ho servim i finalment hi posem el cruixent de guanciale i formatge parmesà ratllat.

🍝 Recepta d'espaguetis amb salsa de formatge cremós, pesto i guanciale
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!