Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Arròs al forn amb castanyes i rovellons
Una recepta d'aquelles que fa caliu, contundent, per menjar tot just quan fa fred. Molts ingredients, certament, però la preparació és fàcil de veritat, i podràs gaudir d'un plat de primer nivell. És obvi que admet moltes variants, tantes com persones que el cuinin. Malgrat ser un plat típicament de tardor, pots adaptar els ingredients als productes que tinguis més a mà de temporada.
1️⃣ Recepta d'arròs al forn amb castanyes i rovellons
Dimarts: Paella mixta
Se li diu mixta perquè incorpora peix i carn. Com sempre, la qualitat del producte fresc i el brou marcaran el resultat. La paella canònica i típica és la de València, però popularment es coneix com a paella la gran majoria d'arrossos que es preparen en aquest recipient pla i rodó. Solen ser de mar o de muntanya, però en aquest cas, la versió més catalana de totes és la que fusiona els dos sabors.
2️⃣ Recepta de paella mixta
Dimecres: Rossejat d'arròs
Molta gent ho confon i es pensa que aquest plat és exclusivament d'arròs. Però no és cert. S'assembla a la paella o a la fideuada, però no és ben bé el mateix. La particularitat més gran d'aquest plat és que s'utilitza la tècnica de "rossejar". L'arròs s'ha d'enrossir, s'ha de daurar. El resultat és un arròs més sec, gairebé cruixent, que es pot menjar amb allioli (alguns s'endurien les mans al cap). Però en qualsevol cas, que cadascú s'ho mengi com més li agradi i tots contents.
3️⃣ Recepta de rossejat d'arròs
Dijous: Risotto de gambes
Dijous paella... o no. Posats a fer arrossos, què millor que canviar una mica i fer un risotto. En aquest cas, de gambes, tot i que si t'animes a fer-ne un altre, les opcions són infinites. Un arròs melós i suculent que pots acompanyar del que vulguis. Les gambes li donaran un toc marí i una textura única que elevaran un plat quotidià al següent nivell.
4️⃣ Recepta de risotto de gambes
Divendres: Arròs de calamars de llauna
L'arròs de calamars de llauna és un plat excel·lent. Amb el sofregit concentrat i la dolçor dels pèsols, l'arròs queda gustós i bo.
5️⃣ Recepta d'arròs de calamars de llauna
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!