Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Cassola de castanyes i patata

Arrenquem el dilluns amb una cassola de castanyes i patata molt nutritiva. Pelem les patates, les tallem a daus regulars i les bullim durant uns 25 minuts. Les refresquem i reservem. Preparem la salsa. En un bol posem la mostassa, el vi blanc, el vinagre, les herbes picades molt fines, el suc de llimona, l’oli d’oliva, la pols d’all i el pebre negre. Batem fins a emulsionar. Rentem bé els bolets i els tallem per a daus regulars. Escalfem una paella amb un raig d’oli i hi posem els bolets. Els saltem a foc mitjà-alt. Al cap d’un parell de minuts hi posem la mantega i les patates. Continuem enrossint fins a aconseguir que les patates siguin daurades. Afegim les castanyes tallades i la meitat de la salsa de mostassa. Abaixem el foc i coem durant un parell de minuts. Finalment, hi posem la resta de la salsa i servim.

🌰 Recepta de cassola de castanyes i patata
 

Dimarts: Llom a l'oriental

Ens desplacem al sector de la carn per tastar un llom a l'oriental exquisit. En un bol posem el sucre, el midó de blat de moro, el vinagre de Xerès, la salsa de soja i l’oli d’oliva. Barregem bé i ho separem en dues parts. Amb la meitat marinem el llom durant mitja hora. Quan hagi passat la mitja hora, saltem el llom a foc mitjà-alt a una paella i un raig d’oli. Ha de quedar ben daurat per fora. El retirem de la paella i hi posem la ceba filetejada, els xampinyons filetejats i els espàrrecs verds. Afegim una culleradeta de gingebre en pols. Coem lentament fins que la ceba cedeix. Ara hi posem el llom saltat i la resta de la marinada. Coem fins que tot pren un color daurat bonic. Servim amb sèsam torrat.

🥩 Recepta de llom a l'oriental
 

Dimecres: Moniato farcit d'espinacs i ou ferrat

Continuem amb els productes tardorencs. El dimecres serà el dia de dinar un excel·lent moniato farcit d'espinacs i ou ferrat. Una recepta molt contundent que esdevé un plat únic que podrem acompanyar amb unes postres per rematar-ho. Bon profit!

🍁 Recepta de moniato farcit d'espinacs i ou ferrat
 

Dijous: Bledes amb patates i all fregit

La recepta més saludable de la setmana. Bullim les penques de les bledes durant cinc minuts amb una mica de sal. A banda, bullim les fulles, només un minut. Colem i reservem. En una paella posem oli abundant i hi confitem uns alls laminats lentament fins que comencin a canviar de color. Ara hi posem un pessic de comí i una culleradeta de pebre vermell. Ràpidament, hi posem les penques de les bledes, les patates bullides, un raig de vinagre i finalment, les fulles de les bledes. Sacsegem perquè s’amalgamin tots els gustos, rectifiquem de sal i pebre i ho posem al plat acabant-ho amb unes pipes de carabassa i sèsam torrat.

🥬 Recepta de bledes amb patates i all fregit
 

Divendres: Truitetes de blat amb l'embolcall d’hamburguesa

I acabem la setmana amb la recepta més canalla de totes. Una truiteta de blat amb l'embolcall de l'hamburguesa. Atractiva, deliciosa, juganera i molt saborosa. Perquè la cuina també és divertir-se i sortir de la zona de confort, aquest plat és ideal per un divendres desenfadat per donar pas al cap de setmana. Som-hi!

🌮 Recepta de truitetes de blat amb l'embolcall d’hamburguesa
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!