Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Pasta amb olives

Comencem la setmana amb un dilluns festiu per a moltíssima gent. Tant si treballes com si no, aquesta és una gran opció per emportar-se la carmanyola a la feina o fer la recepta a casa per als més petits i els més grans. Un excel·lent plat de pasta! Bullirem els espaguetis, que els complementem amb anxoves, bitxo, olives, espinacs i tàperes. Tomàquet i formatge parmesà al gust del consumidor. Bon profit!

🍝 Recepta de pasta amb olives
 

Dimarts: Hamburguesa americana

Per què no ens podem emportar una hamburguesa a la feina? Per a dimarts és la nostra recomanació! Hamburgueses, ous, un pa de vidre, un tomàquet gros, làmines de cheddar, una mica de cansalada curada a làmines fines i unes fulles d’enciam. Però també hem d'aprendre a elaborar el quètxup casolà i la salsa tàrtara. Tot plegat a l'enllaç que trobaràs a continuació per fer l'autèntica hamburguesa americana! 

🍔 Recepta d'hamburguesa americana
 

Dimecres:  Llenties amb crema de bacallà i la seva pell cruixent

Un plat contundent i original, molt i molt complet per a dimecres: llenties amb crema de bacallà i la seva pell cruixent. Retirem la pell del bacallà i la disposem sobre un paper de forn, cap per avall. L’enfornem a 180 °C durant uns vint minuts o fins que quedi pràcticament seca. La deixem refredar (que s’acabarà d’assecar i quedarà cruixent). La reservem. Filetegem els grans d’all i els confitem lentament en l’oli, a foc ben baix, durant uns vint minuts. Retirem els alls i hi posem el bacallà procurant que l’oli encara sigui calent. Triturem, afegint-hi la nata líquida fins que quedi una crema fina. Tastem i afegim sal, si cal. En una paella posem la crema de bacallà, esperem que agafi temperatura i hi posem les llenties cuites. Sacsegem el conjunt i servim amb pebre vermell, els alls confitats i la pell de bacallà cruixent.

🐟 Recepta de  llenties amb crema de bacallà i la seva pell cruixent
 

Dijous: Costelles amb patates al safrà

Una presentació estiuenca i carnívora per a dijous. 12 costelles, 2 patates, uns brins de safrà, dos grans d’all, 15 g de farina, 250 ml d’aigua, sal i herbes fresques: romaní, farigola, julivert, menta. Exquisida recepta!

🍗 Recepta de costelles amb patates al safrà
 

Divendres: Amanida de patates i olives

Acabem la setmana bullint les patates amb pell durant 40 minuts o fins que veiem que cedeixen al tacte. Escaldem els espàrrecs durant 3 minuts i refresquem immediatament (si són molt gruixuts, augmentem el temps de cocció a 5 minuts). Pelem les patates i les tallem a daus. Posem en un bol les patates tallades, els espàrrecs, la tonyina, les olives, les tàperes, el pebrot escalivat tallat, els pinyons i el julivert picat. Aprofitem el suc d’escalivar el pebrot i l’emulsionem amb oli d’oliva. Afegim sal i pebre. Barregem la salsa amb l’amanida. Servim aquesta excel·lent amanida de patates i olives. Bon profit!

🥗 Recepta d'amanida de patates i olives
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!