Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Vichyssoise amb ous de truita de riu, puré de mango, arengades fumades i avellanes torrades
Comencem la setmana amb un plat carregat d'una bateria d'ingredients espatarrants. Al cap i a la fi, la vichyssoise és una sopa cremosa de blanc de porros, patates, cebes, nata i aigua o brou que se serveix freda. Es distingeix del puré de porro en el fet que és més líquida. En aquesta ocasió, però, la gràcia i encert és la seva perspicàcia per anar més enllà i presentar una vichyssoise molt més elaborada, completa i sofisticada. Només necessites 20 minuts i molta passió gastronòmica.
🥔 Recepta de vichyssoise amb ous de truita de riu i puré de mango
Dimarts: Lasanya de carabassó i patata
Una deliciosa lasanya per a dimarts. Pelem les patates i les tallem tan fines com puguem a la mandolina. Tallem el carabassó, també a làmines, a la mandolina. En una safata que pugui anar al forn, posem una base de sofregit de ceba i tomàquet. A sobre hi anem superposant capes: patates + carabassó + formatge emmental + orenga; patates + carabassó + sofregit de ceba i tomàquet + parmesà. I així anem superposant capes fins a acabar amb el material i arribar dalt el motlle. Tapem amb paper de forn i posem un pes a sobre. Enfornem a 180 °C durant una hora o fins que les patates siguin cuites. Destapem i tornem al forn durant 10 minuts més perquè enrosseixi i perdi la mica d’aigua que ha deixat anar el carabassó.
🤤 Recepta de lasanya de carabassó i patata
Dimecres: Costellam de porc a baixa temperatura
Un plat de la bona carn per al·lucinar per celebrar que ja és dimecres. Un costellam de quatre barnilles, 40 g de mostassa a l’antiga, una cullerada d’orenga, una culleradeta d’all en pols, una culleradeta de sucre, mitja culleradeta de pebre, vermell, 100 g de salsa barbacoa i puré de patata. Bon profit!
🥩 Recepta de costellam de porc a baixa temperatura
Dijous: Peix marinat amb picada de verdures
Estirem el peix en una safata, el salem i el cobrim amb suc de llimona, la ceba tendra laminada i els grans d’all laminats. Fem marinar durant un mínim d’una hora a la nevera. Pelem els tomàquets, els traiem les llavors i els tallem a dauets. Tallem a dauets el pebrot i les olives negres. Piquem el porradell. Barregem la picada amb oli d’oliva. Quan el peix sigui marinat, el disposem sobre un plat, ben eixugat. Ho cobrim aprofitant l’oli. Acabem amb la ceba laminada. A gaudir!
🐟 Recepta de peix marinat amb picada de verdures
Divendres: Porrusalda o crema de porros amb bacallà
3 porros, 2 patates, 2 pastanagues, 1 litre d’aigua o de brou de peix, oli d’oliva i 400 g de bacallà dessalat. Amb això ja ho tindrem tot per fer aquesta excel·lent porrusalda per tancar els menús per a la feina. Salut!
🍴 Recepta de porrusalda o crema de porros amb bacallà
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!