Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Pasta amb cloïsses a la marinera
Comencem la setmana amb un plat de pasta boníssim acompanyat de cloïsses a la marinera. Qualitat, toc estiuenc i plaer gustatiu per al paladar aquest plat. Una recepta que cuinaràs en pocs minuts i que serà del teu gust. Bon profit!
🍝 Recepta de pasta amb cloïsses a la marinera
Dimarts: Ovnis de verdures
Per contrarestar la pasta del dia anterior, una mica de verdures. Coliflor, pastanaga, carabassó, sal i orenga, sèsam, un pessic de llevat, formatge parmesà, farina i 1 ou. Tots els ingredients que necessites per preparar aquesta recepta d'ovnis de verdures molt bona i saludable. Que vagi de gust!
🍴 Recepta d'ovnis de verdures
Dimecres: Pollastre amb préssec
Per a dimecres, el plat més contundent de la setmana i, alhora, la sorpresa gurmet. Un pollastre amb préssec estupend! Salpebrem el pollastre. En una cassola amb un raig d’oli, enrossim el pollastre a foc alt fins que quedi ben daurat. Desglacem amb un raig de rom i quan s’hagi evaporat, traiem el pollastre i reservem. Posem uns daus de mantega i recollim tots els sucs. Ara hi posem la ceba picada amb l’all i fem coure lentament fins que sigui ben sofregit. Pelem i tallem el préssec a llunes i els posem a la cassola. Fem una remenada. Ara hi tornem a posar els pernils de pollastre, unes branques de romaní i el vi negre. Coem lentament fins que el vi evapori. Ara és el torn del brou de carn. Amb el foc al mínim, fem coure ben bé uns trenta minuts més. Si es queda sense líquid, afegim una mica més de brou. Rectifiquem de sal i pebre i servim amb ametlles filetejades i farigola fresca.
🍗 Recepta de pollastre amb préssec
Dijous: Pizzes d'albergínia
Un plat divertit com aquestes pizzes d'albergínia per al dijous. La mateixa albergínia actua de base de les pizzes petites. Posem una mica d'oli i sal i enfornem pocs minuts. A continuació, la salsa de tomàquet i uns encenalls de tomàquets naturals al damunt. Orenga per donar un toc més gustós i mozzarella. Tornem a enformar uns minuts. Acabem amb una capa de formatge parmesà i pernil ibèric. Bon profit!
🍆 Recepta de pizzes d'albergínia
Divendres: Cuinat de bròcoli i tomàquet amb salsa de iogurt
I acabem la setmana amb aquest cuinat ple d'ingredients i una salsa boníssima. En una safata hi posem els tomàquets de jardí, pell de llimona, sal, oli d’oliva i orenga. Enfornem 30 minuts a 180 °C. Separem el bròcoli en arbrets i el posem en una paella amb un bon raig d’oli, a foc lent, durant uns cinc minuts. Ha de quedar daurat per fora, però cruixent per dins. Fem la salsa. En un bol posem el iogurt, la mostassa, oli, sal, pebre, pebre vermell picant, herbes aromàtiques. Remenem. Quan surtin els tomàquets del forn, posem la salsa al plat, a sobre els tomàquets amb el seu suc i acabem amb el bròcoli, pinyons, avellanes, alfàbrega fresca, un raig d’oli, sal i a taula.
🥦 Recepta de cuinat de bròcoli i tomàquet amb salsa de iogurt
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!