Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Pappardelle amb romesco, camagrocs i gambes
És una pasta interessant. Com veuràs, per aquesta recepta, no utilitzem cap ingredient de temporada, per tant, la pots fer en qualsevol època de l'any. Val a dir que, en temporada, pots substituir els bolets secs per bolets frescos. La salsa romesco, en general, té un punt dolç que li va molt bé al calçot, però pot resultar excessiu per a la pasta. Per aquest motiu, prèviament, fem un sofregit de ceba i alls tendres que hem triturat amb una mica d'aigua d'hidratar els bolets. Una correcta barreja d'aquestes dues salses et proporcionarà una salsa resultant més idònia per a aquesta pasta. Però més enllà de la salsa, el muntatge final del plat és ben fàcil. No trigaràs més de 15 minuts en bullir la pasta i servir a taula un plat d'alta cuina, d'aquells bons de veritat, amb el que segur que quedaràs bé amb els teus convidats.
🍝 Recepta de pappardelle amb romesco, camagrocs i gambes
Dimarts: Salsitxes de porc amb samfaina
Una recepta molt tradicional és les salsitxes de porc amb samfaina. Clar, les salsitxes han de ser de bona qualitat i la samfaina, encara més. Com sempre, et recomanem productes del comerç de proximitat, i així evites carns servides en safates a escala industrial, que les inflen amb aigua i d'altres substàncies innecessàries del tot.
🍖 Recepta de salsitxes de porc amb samfaina
Dimecres: Pizzetes ibèriques amb mozzarella de búfala
Si vols donar una sorpresa als petits (i grans) de la casa, o als companys de feina, et recomanem aquestes pizzetes fetes exclusivament amb productes naturals. Com sempre, el que et donarà més feina és fer la massa (i no tanta), però si en fas una bona quantitat de massa, i un cop donada la forma, pots congelar-les i anar traient de tant en tant, i tindràs un àpat simpàtic en molt poc temps. Són tant boniques i entren tan bé que les pots fer per picar a mig matí, a mitja tarda, per berenar, per dinar, per sopar i fins i tot per esmorzar. Per cert, que la mozzarella fresca sigui de búfala no és imprescindible, però sí que és força recomanable.
🍕 Recepta de pizzetes ibèriques amb mozzarella de búfala
Dijous: Macarrons amb bacallà
Aquest plat és extremadament fàcil de fer i combina pasta amb bacallà. Teníem ganes de tastar-ho, ja que s'acostuma a acompanyar amb allioli i, certament, és una combinació encertada. D'aquelles receptes que pots fer entre setmana, un plat ideal per a la carmanyola, però potser sense allioli, no? Que després a la feina no hi ha qui aguanti una tarda de rots que tallen l'aire.
🍝 Recepta de macarrons amb bacallà
Divendres: Harira (Sopa marroquina)
Per clausurar la setmana, una passió per una de les cuines foranes, com pot ser la cuina del Magreb, i en especial la cuina del Marroc. Aquesta d'avui, és la sopa del Magreb per excel·lència, la sopa nacional del Marroc. Es consumeix molt durant el Ramadà quan és el primer plat després del dejuni. A totes les cases es prepara de forma lleugerament diferent, però és molt comú que totes portin llenties i cigrons a parts iguals. En aquest cas, utilitzem llenties i cigrons ja cuits que afegim durant els últims 20 minuts, juntament amb l'arròs i els fideus. Si ho fas amb llegum posat en remull, les hauràs de coure des del principi. Els marroquins, després de prendre aquesta sopa, mengen dàtils i un got de llet, a banda dels dolços típics.
🍜 Recepta de harira (Sopa marroquina)
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!