Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Amanida d'escalivada
L'escalivada és l'amanida catalana per excel·lència. Verdura escalivada a la brasa, o al forn de casa si no tens llar de foc, que té un sabor únic i deliciós. L'escalivada la pots acompanyar d'una torrada de pa o te la pots menjar amb un tall de carn o una arengada. Serveix com a acompanyament d'altres plats, però també és una molt bona opció per gaudir com a menjada principal. A més, el dilluns és molt bon dia per gaudir-la perquè pots aprofitar la que t'hagi sobrat del festí del cap de setmana.
🥒 Recepta d'amanida d'escalivada
Dimarts: Fideus a la cassola tradicionals
Uns fideus suculents són la millor manera de remuntar la setmana. Hi pots afegir els ingredients que vulguis, sigui carn, peix o verdures, perquè les cassoles tenen l'avantatge de poder-se fer de mil i una maneres diferents. A més, les racions que preparis a casa et poden servir, fins i tot, per repetir fideus més d'un dia de la setmana o preparar carmanyoles per a tota la família. Sigui com sigui, amb aquest plat tradicional de fideus segur que gaudiràs al màxim de l'hora del dinar.
🍜 Recepta de fideus a la cassola tradicionals
Dimecres: Pollastre escabetxat
A mitja setmana, què millor que un plat de pollastre escabetxat per continuar amb la feina. L'escabetx és una tècnica que abans es feia servir per mantenir en bon estat durant més temps alguns talls de carn com el pollastre o el conill. Actualment, però, l'escabetx s'ha convertit en una manera més de gaudir plenament la cuina.
🍗 Recepta de pollastre escabetxat
Dijous: Arròs tres delícies
Arriba el dijous i això vol dir que toca arròs. Com que la cosa va de receptes més o menys lleugeres, l'arròs d'avui és un tres delícies exquisit. Un arròs tan senzill com lleuger que no et cansaràs mai de menjar. Qui diu tres delícies en diu quatre, cinc o les que el cos et demani; pots fer servir tants ingredients com vulguis, però sempre procurant mantenir l'equilibri entre els sabors.
🍚 Recepta d'arròs tres delícies
Divendres: Truita d'alls tendres
El divendres, faves tendres, però a falta de faves, una bona truita d'alls tendres. Un plat molt senzill, però boníssim. Una manera molt casolana de tancar la setmana de la millor manera.