Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Ous farcits
Els ous farcits són un plat perfecte per un dia normal i corrent, però també com a aperitiu de festa. Per tant, si els prepares aquests dies, te'ls pots endur a la feina i, si te'n sobren, pots portar-los al dinar de Nadal. Són una recepta deliciosa, contundent i molt versàtil. Els ous es poden farcir amb el que vulguis, tot i que la recepta que et proposem aquí és una molt bona opció.
🥚 Recepta d'ous farcits
Dimarts: Espinacs a la catalana
La vigília de Nadal convé fer bondat. Bé, com cada dia, però el 24 de desembre especialment si l'endemà tens dinar de Nadal. No s'hi val a no menjar perquè no és bo per a la salut, però aquest plat d'espinacs és una opció lleugera i deliciosa per fer forat abans del tiberi principal.
🥬 Recepta d'espinacs a la catalana
Dimecres: Palpís de corder
Treballis o no, Nadal és Nadal. I què millor que un plat de festa per gaudir d'un bon dinar al migdia. El palpís de corder és una recepta tradicional deliciosa i menys coneguda que altres plats de carn amb la qual gaudiràs de tot el sabor d'un bon guisat de tota la vida.
🐑 Recepta de palpís de corder
Dijous: Blat de moro escairat de l'escudella a la planxa
Si per Sant Esteve et toca treballar, aquesta recepta d'aprofitament és excel·lent per endur-te a la feina. El blat de moro escairat de l'escudella a la planxa és un plat pràctic, però difícil de preveure. No perquè sigui molt elaborat, sinó perquè és difícil que sobri escudella si la que has fet és bona; i és difícil fer una escudella dolenta. De tota manera, si tens l'ocasió de fer-lo, és una opció ideal.
🌽 Recepta de blat de moro escairat de l'escudella a la planxa
Divendres: Crema d'espàrrecs
Per acabar la setmana, una bona crema d'espàrrecs. Un plat lleuger i senzill per fer baixar els excessos de les festes. Els purés i les cremes són una manera fabulosa d'aprofitar les verdures i de preparar plats que, un cop reescalfats, són boníssims. També es pot menjar fred, però calent sempre és més reconfortant.
🥦 Recepta de crema d'espàrrecs
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!