Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Saltat de botifarra, faves i bolets shimeji

La combinació de llegums i carn és perfecta per a un àpat. No només per l'aportació de nutrients, sinó sobretot perquè les textures i els sabors combinen de primera. En aquest cas són faves, però també pots fer aquesta recepta amb mongetes o cigrons, adaptant els passos als temps de cocció que toqui.

🍖 Recepta de saltat de botifarra, faves i bolets shimeji
 

Dimarts: Platet de bacallà amb rossinyols al curri

Un plat gustós i delicat de la terra. Tenim bacallà, tenim bolets i tenim pinyons, tot de casa nostra. Aquesta és una recepta d'elaboració ràpida que pots fer servir com a tapa, entrant o, fins i tot, segon plat. Una manera deliciosa de preparar una carmanyola tant per a tu sol com per compartir amb els teus companys.

🐟 Recepta de platet de bacallà amb rossinyols al curri
 

Dimecres: Jalapeños farcits de formatge

El jalapeño és una varietat de xili picant típicament presentada en vinagre i molt utilitzada en la presentació de plats mexicans com els natxos. Però també els pots trobar frescos, en cru. Aquesta és una recepta mexicana alternativa als natxos de sempre: els jalapeños farcits. Es poden farcir de formatge, o del que tu vulguis. La gràcia és obtenir una combinació entre cruixent i sucós que s'adeqüi als teus gustos.

🌶️ Recepta de 'jalapeños' farcits de formatge
 

Dijous: Entrepà Serranito

Greixos i calories, sí, però que bo que és, oi? Un pecat que de tant en tant està bé gaudir, sempre que sigui dins d'una dieta saludable, és clar. Es pot servir com a plat únic, tot i que moltes vegades es presenta com a tapa, tallat a porcions per compartir entre diferents comensals.

🥪 Recepta d'entrepà serranito
 

Divendres: Coca de sobrassada i formatge amb romaní

Per fer aquesta recepta cal saber com preparar una massa cruixent (apta per a pizzes, també) amb la qual elaborarem una coca senzilla i saborosa, ideal per compartir amb amics i família a qualsevol hora del dia. Tant el format (allargada, quadrada, rodona, individual, etc.) com el formatge utilitzat (de cabra, d'ovella, de vaca, sec, semi, etc.) els pots adaptar perfectament al teu gust. Això sí, molt recomanable fer servir sobrassada de Mallorca IGP.

🧇 Recepta de coca de sobrassada i formatge amb romaní
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!