Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te la carmanyola de dilluns a divendres.
Els menús setmanals de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Espaguetis a la carbonara
Els espaguetis a la carbonara no es fan ni amb crema de llet ni amb nata líquida. Per resumir-ho, els espaguetis carbonara es fan amb cansalada, ous i formatge, simplement. I, és clar, haurem de respectar les fórmules tradicionals. Que pots seguir fent la recepta amb nata líquida, sí, però no li diguis "carbonara".
🍝 Recepta d'espaguetis a la carbonara
Dimarts: Patates estofades amb costella de porc
Per a dimarts, aquest plat tradicional que és d'aquells estofats que tant de gust venen els dies de rigorós hivern. Com veuràs, hi hem afegit una barreja de bolets, variant del plat que recomanem. Es pot fer amb vedella en lloc de porc. De fet, a moltes cases tota la vida han fet les patates amb suc amb vedella, una carn, segons el meu parer, més agraïda per estofar. Si encara no has fet mai aquest plat, no entenc què estàs esperant. Tindràs moltes ganes de repetir sovint!
🥘 Recepta de patates estofades amb costella de porc
Dimecres: Mafalde a la bolonyesa
Per preparar aquesta portaviandes, prèviament és recomanable que llegeixis la recepta de la salsa bolonyesa. Aquest és un altre plat de pasta, en concret "Mafalde" que són una mena de cintes rugoses molt curioses. Un deliciós plat de pasta. Per a donar més volum al plat, l'hem acompanyat amb un cruixent de parmesà. Esperem que t'agradi la proposta del dimecres.
🍝 Recepta de mafalde a la bolonyesa
Dijous: Pollastre rostit a la cassola amb castanyes
Aquesta és una d'aquelles receptes que sorprenen gratament. Un rostit amb pollastre bo, de debò. Exquisida l'aportació que han fet les castanyes i sobretot l'orenga, el gustet és molt peculiar. Un plat que ha passat de semblar bo a ser molt bo. Evidentment, abans de res haurem de disposar del mig quilo de castanyes torrades. Les pots comprar ja torrades o torrar-les a casa. Sí que et caldrà una certa paciència per pelar-les, tot i que pot ser una activitat familiar molt engrescadora per als petits de la casa. No cal dir que et recomanem la castanya gallega per sobre de la resta.
🍗 Recepta de pollastre rostit a la cassola amb castanyes
Divendres: Espaguetini amb gambot
Tanquem una setmana exquisida per als amants de la pasta. Els qui són fanàtics de la pasta i del marisc, es tornen una mica bojos amb aquesta mena de plats. Només de pensar-hi ja saliven. El plat per a divendres és molt fàcil de fer i et garanteix un resultat extraordinari. Bons aliments i amor a la cuina, i no fallaràs mai! Som-hi!
🍝 Recepta d'espaguetini amb gambot
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!