El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana explosiu de Sant Joan, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Quatre coques que van més enllà de la versió tradicional i són increïbles! Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Coca de flors de carabassó amb rocafort

No, no és una pizza, però fa tota la pinta. Una elaboració ben deliciosa i salada. Excel·lent combinació de productes frescos i de temporada. Una coca lleugera que et farà d'entrant, de primer o de segon plat. La pots fer rectangular, quadrada, rodona, individuals o donar-li la forma que més t'agradi. Fem servir la pasta de full per a la base. D'aquesta manera la coca queda més cruixent i saborosa, però pots emprar pasta brisa o massa de pizza també. I llavors dir-li pizza. I si no teniu flors de carabassó, pots fer servir rodanxes de carabassó directament. Te la recomanem per sopar, degustar-la amb tranquil·litat, amb una copa de vi, una música agradable i tot el temps al davant.

😋 Recepta de coca de flors de carabassó amb rocafort
 

Coca de forner al vermut de Reus

Continuem amb més coques! Unes postres que serveixen per agermanar diversos municipis de Catalunya. Per aquest motiu, el vermut que farem servir és de Reus, la farina que utilitzarem és de Girona i la coca que farem és molt típica del Berguedà.

🍴 Recepta de coca de forner al vermut de Reus
 

Menú de diumenge

Coca de mojito

Fent unes coques i prenent un mojito i així sorgeix la idea d'aquesta meravellosa i sorprenent coca! Una coca molt curiosa i atractiva, i que ben segur voldrà tastar tothom. Això sí, t'ha d'agradar el rom i la menta perquè el sabor és força intens. És una coca una mica arriscada, però divertida alhora. Més que per berenar, és una coca que podríem servir a daus petits, juntament amb un coulis de fruita, una bola de gelat o un sorbet de menta.

😋 Recepta de coca de mojito
 

Coca de Montserrat o «Montserratina»

Aquesta és una massa de coca força similar a la massa del brioix, però una mica més barroera, no tan fina vaja, és esponjosa, plana i allargada i coberta de sucre. S'acostuma a degustar juntament amb una presa de xocolata, un cafè amb llet o una xocolata calenta. Un berenar d'aquells de tota la vida.

🍴 Recepta de coca de Montserrat o «Montserratina»
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!