El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Carpaccio de tomàquet amb formatge fresc i oli suau de vainilla
Si tastes aquesta amanida, es convertirà en una de les teves amanides preferides. Un plat fresc i refrescant per donar la benvinguda a la calor i el bon temps. La barreja d'un bon tomàquet, d'aquells que tenen gust d'un tomàquet autèntic, amb un bon formatge fresc i l'oli aromatitzat amb vainilla, és d'aquelles cosetes ben trobades a la cuina. Només necessites tenir preparat l'oli suau de vainilla amb antelació. Per tant, pocs entrants es preparen tan ràpidament i tenen un resultat tan extraordinari com la recepta que et proposem. Tasta-la i en parlem!
😋 Recepta de carpaccio de tomàquet amb formatge fresc i oli suau de vainilla
Gelat de llet de nata i maduixa amb daus gelificats de kiwi, sucre volat i reducció de PX
Unes postres bones, que si bé requereixen una preparació prèvia, és un plat que es munta en un minut de rellotge. En servir-lo denota senzillesa. Al cap i a la fi, el gelat ha de ser el gran protagonista, que és el que tothom espera d'unes postres. Ho presentem amb uns daus de gelificació de kiwi de Nova Zelanda amb agar-agar, que ens permetrà jugar amb la textura. És important que siguin kiwis de Nova Zelanda, ja que són particularment dolços. També tenen un color més groguenc que no pas els kiwis que acostumem a consumir a casa nostra i que són cultivats a la península.
🍴 Recepta de gelat de llet de nata i maduixa amb daus gelificats de kiwi
Menú de diumenge
Arròs amb bacallà, calamar i xampinyons
Aquest és un plat molt tradicional al qual hi incorporem un parell de canvis: la incorporació de xampinyons i calamar. Hi ha molts tipus d'arròs amb bacallà i és clar, tothom té les seves preferències i trucs. Aquest no té massa misteri i ofereix un bon resultat. Com sempre, et caldrà una bona dosi d'amor i paciència, i no fallaràs.
😋 Recepta d'arròs amb bacallà, calamar i xampinyons
Crestes de pollastre rostit amb prunes
Durant les festes i en general a la cuina generem força menjar sobrant que s'ha d'aprofitar, i ja no per allò de no llençar menjar, sinó perquè acostuma a ser menjar elaborat, bo i sovint de qualitat. En aquesta ocasió, i aprofitant un pollastre rostit amb prunes, et presentem unes crestes cuites al forn que podreu congelar i menjar més endavant, quan hagi passat el temps necessari per poder cremar tots els greixos de cara a l'estiu i, per descomptat, ens torni a venir de gust aquell sabor.
🍴 Recepta de crestes de pollastre rostit amb prunes
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!