El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Torrada amb préssec, salmó i burrata

Un aperitiu refrescant i saludable per arrencar el cap de setmana. Comencem fent l’oli d’all. Filetegem el gra d’all i el posem en una paella amb un bon raig d’oli. Encenem el foc al mínim i fem coure lentament, molt lentament, fins que veiem que l’all es va daurant. Retirem l’all i ja tenim l’oli a punt per coure els préssecs, pelats i tallats a llunes. Els coem a foc mitjà-alt fins que queden enrossits. Reservem. Preparem l’oli d’herbes, simplement triturant el julivert, l’alfàbrega, sal i l’oli fins a aconseguir una salsa de verd intens i untuosa. Cobrim la torrada amb burrata, distribuïm els préssecs per sobre, intercalem el salmó fumat i acabem amb olives negres picades i l’oli d’herbes. Acabes amb unes fulles d’alfàbrega fresca.

😋 Recepta de torrada amb préssec, salmó i burrata
 

Cloïsses al fino amb pernil

Un grapat gros de cloïsses, mongeta tendra, xerès, fino o camamilla, un grapat petit de pernil en daus, ceba, 1 gra d’all, un manat petit de porradell i oli d’oliva per aquest plat principal original que ens atiparà i ens deixarà molt bon gust.

🤤 Recepta de cloïsses al fino amb pernil
 

Menú de diumenge

Gaspatxo de cireres

Color vermell intens, per aconseguir un sorprenent i fresc gaspatxo de cireres. Espinyolem les cireres i pelem els tomàquets. Al vas de la batedora hi posem els tomàquets trossejats, les cireres, el pebrot verd tallat, el trosset de pebrot vermell, el gra d’all, el vinagre i la sal. Triturem i ara hi afegim l’oli. Triturem fins que queda fi i emulsionat. Passem pel colador per extreure’n pells i llavors del tomàquet. Tastem i rectifiquem de sal. Reservem a la nevera fins que agafa fred. Remenem abans de servir-lo i acabem amb un raig d’oli, pinyons torrats, sèsam i porradell picat. Bon profit!

🍴 Recepta de gaspatxo de cireres
 

Pastís senzill de iogurt

Acabem la setmana amb un pastís de iogurt, molt senzill de fer i que no et portarà complicacions a l'hora d'elaborar-lo. A gaudir!

🤩 Recepta de pastís senzill de iogurt
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!