El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Fideus a la cassola amb barreja de bolets
Comencem el dissabte amb uns fideus a la cassola que són un dels clàssics de la gastronomia catalana. Es tracta de fideus gruixuts cuits amb un sofregit i trossos de costella de porc amb os, però la particularitat que existeix als plats de pasta catalans com aquest, a diferència de les pastes italianes, per exemple, és en el fet que la pasta no està bullida a banda en aigua, sinó que és cuita directament dins de la salsa formada pel sofregit, el suc de la carn rostida i la mateixa carn. Una mica abans de coure els fideus completament, s'hi pot afegir una picada amb safrà. És una variant de la recepta tradicional que inclou una barreja de bolets, prescindeix de la picada i hi incorpora daus de pernil i xoriço. T'animes a fer-los?
😋 Recepta de fideus a la cassola amb barreja de bolets
Llom de porc farcit a la mostassa amb salsa de castanyes i cava
Un llom amb una salsa de cava, amb xampinyons i castanyes. Per dins, una capa de mostassa dolça, que és la bomba. Hi ha un munt de receptes per omplir lloms i gairebé totes són diferents. En aquest cas, optem per cuinar amb dàtils, que és un ingredient no massa aprofitat al nostre receptari. Com sempre, la qualitat dels ingredients i del farcit marcarà el resultat, així com l'afecte i la paciència que tinguis per fer-ho. Un excel·lent plat de festa, d'aquells que no podràs parar de sucar-hi pa. Es pot acompanyar amb patates al forn.
🍴 Recepta de llom de porc farcit a la mostassa amb salsa de castanyes i cava
Menú de diumenge
Arròs amb conill i pollastre
Bo i econòmic arròs (que no paella) que pots fer per a qualsevol trobada amb amics o família. Ingredients força bàsics per a un resultat més que digne. Pots fer servir brou de l'escudella o un normal de pollastre, brou de verdura o aigua directament. El més important, com sempre, és fer un bon sofregit, sense presses.
😋 Recepta d'arròs amb conill i pollastre
Cranc reial amb llima i gingebre
Gran recepta, oi tant. Fàcil i bona. Una manera imperial, una recepta senyorial i boníssima per tancar el diumenge i superar aquella nostàlgia o tristesa d'acabar la setmana i tornar a la rutina. Consulta el pas a pas d'aquest plat que no et traurà més de 15 minuts. Bon profit!
🍴 Recepta de cranc reial amb llima i gingebre
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!