El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Banda de full amb pesto vermell, botifarra negra de Burgos i mel
Comencem el cap de setmana amb un meravellós entrant que farà que tots els teus convidats es llepin els dits! Recepta de senzilla elaboració, però amb bons ingredients. No fallaràs! Has de preparar el pesto vermell prèviament, tot i que el pots substituir per una salsa suau de tomàquet.
🤤 Recepta de banda de full amb pesto vermell, botifarra negra de Burgos i mel
Trinxat de patata i ceps amb foie i ou escalfat
Complementem l'entrant amb un senyor plat principal de temporada de tardor. Pelem les patates i les aixafem amb sal, pebre i mantega. Rentem uns ceps i els coem a la paella amb un raig d’oli. Quan siguin cuits, afegim la sal. Reservem uns ceps bonics per acabar el plat. Ara hi posem la patata i anem aixafant fins que sigui daurat per fora i tendre per dins, en forma de trinxat. A una cassola amb aigua a punt de bullir amb sal i un bon raig de vinagre, fem un remolí i hi deixem caure l’ou. 4 minuts de cocció i ja el tindrem. Fem el foie a la planxa, a foc mitjà-alt perquè quedi daurat per fora. Servim el trinxat amb els ceps reservats, el foie i l’ou escalfat. Acabem amb una mica de flor de sal.
😋 Recepta de trinxat de patata i ceps amb foie i ou escalfat
Menú de diumenge
Bunyolets de bledes
Per al diumenge repetim la fórmula d'entrant més un plat principal contundent. En aquest cas, comencem amb uns bunyols de bledes. Les bullim durant 5 minuts i les escorrem. En un bol posem l'ou, sal, pebre, nou moscada, ceba i alls sofregits, farina, penques i fulles de bledes i formatge de cabra. Remenem bé. Posem oli a una paella i quan sigui calent anem fregint boletes. Les posem sobre paper absorbent perquè perdin l'oli sobrer. Els acompanyem amb salsa romesco.
🍴 Recepta de bunyolets de bledes
Remenat de camagrocs amb pernil
Un entrant que acompanyem amb un excel·lent remenat de camagrocs amb pernil. Rentem bé els camagrocs. A una paella amb oli d’oliva hi posem els camagrocs i el gra d’all laminat, a foc mitjà. Esperem que els camagrocs treguin la seva aigua i la tornin a embeure. Posem els ous i la nata. A temperatura baixa anem remenant fins que qualli. Remenant tant com calgui. Afegim sal. Passem al plat i servim pernil bo i porradell picat.