El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Rap al forn amb gambes i cloïsses

Arrenquem el dissabte amb un plat de pescadors molt senzill de fer i amb un gran resultat. Com sempre, a l'hora de preparar aquests tipus de plats és imprescindible una bona matèria primera. Si és fresc molt millor, és evident, però també pot ser congelat. Hi ha congelats i congelats, com tot, i pots trobar productes congelats d'altíssima qualitat més bé de preu que el fresc. Aquest és un guisat molt tradicional que pots trobar fet amb infinitat de matisos, tots ells molt adients. Bon profit!

🤤 Recepta de rap al forn amb gambes i cloïsses
 

Pastís de xocolata amb melmelada de gerds

Després de les festes de Nadal és normal que estiguem farts dels canelons, l'escudella i el marisc. Però del que no ens cansarem mai és de menjar els dolços una setmana rere l'altra. Tot i que a totes les llars catalanes han abundat els torrons, els polvorons, els panettones i els tortells de Reis, el que segur que trobem a faltar és un bon pastís artesà. Per això et proposem un exquisit pastís de xocolata amb melmelada de gerds per cuinar aquest cap de setmana.

😋 Recepta de pastís de xocolata amb melmelada de gerds
 

Menú de diumenge

Ranxet de corball, llagostins i escamarlans

Un ranxet mariner excepcional per tancar la setmana. Un plat que és més laboriós de preparar i que fa diumenge. Els ranxets són plats fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i de camp, que tots tenien a l'abast a casa: alls, tomàquets, fruita seca, oli, vi, verdures i peixos de temporada. És una generosa varietat de plats que van des dels escabetxos fins al bull a l'all i pebre passant pels musclos a la marinera, alls, cremats, fideuades, romescos variats, sípia, pop, truita amb salsa, bacallà amb tomàquet, rossellones amb all i ceba, etc.

🍴 Recepta de ranxet de corball, llagostins i escamarlans
 

Brioixeria: Magdalenes

Ho rematem amb un altre dolç que no ha aclaparat les taules de Nadal: les magdalenes! I que dolentes són les magdalenes industrials. És un producte força senzill de fer i que no t'expliques com costa tan de trobar. Les magdalenes industrials no valen res, fan molt bona pinta, sí, però quan les tastes fan aquell gust estrany, entre plàstic i florit. I això és bàsicament pels olis que utilitzen. A continuació, t'expliquem tots els ingredients i el pas a pas per elaborar-ne de casolanes. Recorda que el secret per fer-les pujar és que reposin en fred i hagin reposat 24 hores a la nevera. Un cop cuites i fredes, les pots conservar en una carmanyola a la nevera.

🤩 Recepta de magdalenes
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!