El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Arròs al forn
Novament, la cuina ens sorprèn. Aquest cap de setmana, però, a través del forn. I és que amb el fred, cada vegada venen més de gust els plats calents. Comencem el dissabte amb un arròs al forn que quedi cruixent per fora, però cuit de dins. D'aquesta manera, agafa un sabor extraordinari! Però bo de veritat. Un plat que no pots deixar de tastar!
🤤 Recepta d'arròs al forn
Cabrit al forn
Un plat de festa. La carn de cabrit és molt tendra i cuita d'aquesta manera resulta un plat que sempre fa gaudir tots els convidats. La salsa, la meitat l'espessim i l'altra meitat la deixem intacta perquè ens agrada trobar per sobre del xai la ceba a la juliana i els trossets de tomàquet. A aquesta salsa també li incorporem un parell de cullerades d'all i julivert. No quedarà res al plat!
😋 Recepta de cabrit al forn
Menú de diumenge
Llagostins al forn
Una nova recepta tradicional catalana que farà llepar-te els dits. Recepta bàsica, però bona. I el millor de tot és que només es necessiten 15 minuts per fer aquest plat: la meitat per preparar-ho i la meitat per coure-ho. Serveix els llagostins calents, del forn a la taula i, si ve de gust, tira-hi per sobre una mica d'all i julivert. Com sempre, si són frescos i grossos millor. També es pot fer la mateixa recepta amb gambes o gambots.
🍴 Recepta de llagostins al forn
Cuixa de gall dindi al forn
I donem per acabat el cap de setmana amb la cuixa de gall dindi al forn. La carn d’aquest ocell és considerada una de les carns més sanes que hi ha, ja que es caracteritza per tenir un baix contingut en greix i colesterol i, per això, és un aliment ideal per consumir i mantenir un bon estat físic i nutricional. La carn de gall dindi té un alt contingut en aigua, el que fa que sigui un aliment que aporta poques calories. Té dos tipus de carn, vermella a les seves extremitats inferiors, cuixes i pernils, i blanca al seu pit i les ales. La major part del greix es troba sota la pell, per tant, es pot retirar fàcilment. La baixa quantitat de colesterol en facilita la digestibilitat, sent un aliment lleuger amb un important valor proteic i amb un alt contingut d’aminoàcids essencials que l’organisme necessita.