El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Fideus a la cassola amb barreja de bolets

Els fideus a la cassola són un plat típic de la gastronomia catalana. Es tracta de fideus gruixuts cuits amb un sofregit i trossos de costella de porc amb os, però la particularitat que existeix als plats de pasta catalans com aquest, a diferència de les pastes italianes, per exemple, és en el fet que la pasta no està bullida a banda en aigua, sinó que és cuita directament dins de la salsa formada pel sofregit, el suc de la carn rostida i la mateixa carn. Una mica abans de coure els fideus completament, s'hi pot afegir una picada amb safrà. El plat, concretament, és una variant de la recepta tradicional que inclou una barreja de bolets, prescindeix de la picada i hi incorpora daus de pernil i xoriço. T'animes a fer-los?

😋 Recepta de fideus a la cassola amb barreja de bolets
 

Botifarra amb bolets i allioli de codony

No és una recepta tradicional que aparegui a gaires llibres de cuina, però una botifarra amb bolets és un plat molt representatiu i emblemàtic del nostre territori. Per aquest motiu no pot faltar. La botifarra crua de casa nostra és la protagonista de molts plats típics de la gastronomia catalana. Respecte a l'allioli, per donar-li un lleuger toc de sofisticació pots optar a acompanyar el plat amb un allioli de codony. Que vagi de gust!

🤤 Recepta de botifarra amb bolets i allioli de codony
 

Menú de diumenge

Espaguetis amb rovellons i tomàquet sec

Aprofitem la temporada de bolets amb una nova recepta que combina pasta amb rovellons frescos. Pots fer servir altres bolets i altre tipus de pasta, però és important utilitzar tomàquets secs i conservats en oli, ja que aquest serà l'ingredient que més caracteritzi el plat, pel seu gust intens i peculiar. La seva elaboració no és gens complicada. Clar, és molt fàcil dir-ho, oi? Si et ve de gust, el sofregit, que farem amb trossets de rovelló el pots triturar i convertir en una crema afegint-hi una mica de brou o crema de llet, i d'aquesta manera podràs oferir un acabat més sofisticat. Jo he apostat per la versió més barroera, si així li podem dir, ja que també m'agrada trobar trossets al sofregit.

🍴 Recepta d'espaguetis amb rovellons i tomàquet sec
 

Pollastre amb bolets, crema i xips de moniato

Un invent característic de La Gourmeteria, però realment boníssim. Una d'aquelles bones combinacions de productes que agraden a tothom. Prèviament, t'hauràs de mirar les receptes de la crema de moniato i dels xips de moniato

🤩 Recepta de pollastre amb bolets, crema i xips de moniato
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!