El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Farcell de col amb botifarra i formatge

Els farcells de col són una manera magnífica de fer volar la teva imaginació. La recepta és molt senzilla i només necessitaràs quatre ingredients molt bàsics per fer-la. A més, no tardaràs més de 15 minuts a preparar-la i aconseguiràs, no només un plat gustós, sinó també una ració ben contundent que et farà passar la gana de seguida. Podríem dir que es tracta d'una versió verda de les crestes, amb la substitució de la pasta per col, però que no és en cap cas un plat vegetarià o vegà perquè inclou carn i formatge. Però com sempre, ja saps que pots adaptar els ingredients del farcit, la gràcia de fer servir col és que la pots omplir amb els aliments que més t'agradin. Prova diferents maneres de cuinar-ho i segur que descobriràs sabors i combinacions que et sorprendran.

🤤 Recepta de farcell de col amb botifarra i formatge
 

Sípia a la planxa amb amanida d'escarola i xató

La sípia és un producte de mar excel·lent per diferents motius: és gustosa, senzilla de preparar i a més es pot fer de diverses maneres. En aquesta recepta la farem a la planxa, la manera més ràpida i senzilla, però igualment deliciosa, de cuinar-la. A més, la integrarem en una amanida exquisida, una de les més típiques de la cuina catalana. L'amanida d'escarola i xató és un clàssic infal·lible. Si bé és cert que no es tracta de la xatonada clàssica del Garraf i el Penedès, la salsa de xató també es pot fer servir en altres plats, com per exemple aquest; un mar i muntanya poc habitual, ràpid i fàcil de fer.

😋 Recepta de sípia a la planxa amb amanida d'escarola i xató
 

Menú de diumenge

Verat amb amanida

El verat amb amanida és un plat fresc i gustós que pots menjar com un entrant o com un plat principal. És una manera exquisida de gaudir de tots els beneficis i vitamines de la fruita i la verdura i també de la proteïna del peix. Pràcticament, podríem parlar d'un mar i muntanya, però aquest verat amb amanida va més enllà. S'assemblaria més a una esqueixada de bacallà, una mica més sofisticada, perquè no inclou carn. En qualsevol cas, prepara tots els ingredients i posa't mans a l'obra per fer el millor verat amb amanida que pots fer de manera casolana.

🍴 Recepta de verat amb amanida
 

Espatlletes de conill confitades amb fredolics saltats

Sovint preparem plats fregits, saltats, guisats o bullits, però poques vegades acostumem a fer, per norma general, un plat confitat. Aquesta recepta d'espatlletes de conill amb fredolics és l'excusa perfecta per provar aquesta tècnica a casa. Una recepta de caça i de tardor ideal. Un plat senzill amb el qual aconseguiràs un resultat sofisticat i que pots adaptar amb els bolets que tinguis. És important que sempre facis servir productes de temporada i, idealment, de proximitat.

🤩 Recepta d'espatlletes de conill confitades amb fredolics saltats
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!