El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Arròs caldós amb bou de mar
Comencem el cap de setmana amb una recepta espectacular! D'aquelles que t'has de preparar amb temps, que cuines amb il·lusió i que acabes portant a taula amb un somriure d'orella a orella. Un dinar per menjar sense presses, per gaudir amb tota la calma del món, i com no, amb un maridatge a l'alçada. Bon profit!
😋 Recepta d'arròs caldós amb bou de mar
Confit d'ànec amb poma, xampinyó i reducció de Pedro Ximenez
Complementem l'arròs amb un confit d'ànec sensacional. Un cop triat el proveïdor de confiança, només caldrà seleccionar la guarnició més adient: patates, pomes en puré, en compota, fregides, al forn, pèsols, bolets, ceba caramel·litzada, espàrrecs, mongetes, flors de carabassó, etc. La llista és inacabable, però en aquest cas la poma és una de les guarnicions més utilitzades, ja que casa perfectament amb el gust potent que té l'ànec. Optem per saltar uns talls de poma i xampinyó, fets en el mateix greix de l'ànec. I com no, el contrast dolç-salat que hi aportarà la reducció de Pedro Ximenez és indispensable.
🤤 Recepta de confit d'ànec amb poma, xampinyó i reducció de Pedro Ximenez
Menú de diumenge
Patata, coliflor i bacallà amb allioli de julivert
Canviem absolutament de to per al diumenge, amb aquest plat molt econòmic i senzill de cuinar. D'aquells que serveixen per desintoxicar el cos de greixos. Segur que ja coneixes com és de bona la coliflor amb patata, perquè amb bacallà dessalat encara ho és més i amb aquest suau i aromatitzat allioli millora més. T'ha de quedar un plat caldós. Que vagi de gust!
🍴 Recepta de patata, coliflor i bacallà amb allioli de julivert
Caldereta de xai amb patates
Et presentem un plat molt interessant, d'aquells que permet sucar-hi pa i omplir-vos el ventre de satisfacció. I és que la carn de xai és exquisida i és una carn molt utilitzada en guisats tradicionals. Aquesta recepta no té gaire misteri i, de fet, la complexitat més gran d'una caldereta rau a trobar la variant que més agradi, ja que n'hi ha un munt. Es pot acompanyar el guisat amb patates, però també és força habitual incloure-hi pèsols, mongetes o altres llegums.