El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Llenties guisades amb xoriç

Una bona proposta tradicional per començar. En una cassola posem el sofregit de ceba i tomàquet, el pebre vermell picant, el xoriç tallat menut, les patates, la fulla de llorer i les pastanagues tallades menudes. Remenem bé i fem que el xoriç suï lleugerament uns minuts. Afegim la salsa romesco, remenem. Ara hi posem les llenties i el brou i fem que cogui uns minuts o fins que quedin guisades, no més de 5 minuts. Salpebrem, si cal.

🤤 Recepta de llenties guisades amb xoriç
 

Orada al forn amb patates i espàrrecs verds

Una mica d’orada, de patates bullides, d’espàrrecs verds escaldats, oli d’herbes, sal, pebre, orenga i oli d’oliva. Enfornem a 170 °C durant 15-20 minuts i tindrem un plat deliciós per degustar aquest cap de setmana.

🐟 Recepta d'orada al forn amb patates i espàrrecs verds
 

Menú de diumenge

Volcà de samfaina amb ou escalfat

Un plat explosiu per a diumenge. Simplement escalfem la samfaina. Ho podem fer al microones o a una paella. Posem un volcà de samfaina i a sobre hi posem l’ou escalfat. Hem de procurar que l’ou estigui a temperatura ambient. Si està molt fred, l’escalfem submergint-lo un moment en aigua calenta. Acabem amb el cruixent de pernil.

🌋 Recepta de volcà de samfaina amb ou escalfat
 

Hamburguesa casolana amb formatge brie i carxofes

Carn picada de vedella, carn picada de porc, un ou, un gra d’all, sal i pebre, ceba sofregida, formatge brie i carxofes confitades per fer una hamburguesa digna de participar al The Champions Burger i cuinada a casa en pocs minuts. Bon profit!

🍔 Recepta d'hamburguesa casolana amb formatge brie i carxofes
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!