El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Patates estofades amb costella de porc i moixernons
Arrenquem el cap de setmana amb unes patates estofades amb costella de porc i moixernons. Una recepta que forma part del patrimoni familiar de moltes llars al nostre país. I és que és un plat que no falla mai, agrada a grans i petits, de fàcil elaboració i conservació. Es pot menjar amb cullera o amb forquilla si aixafes les patates barrejades amb el suc i l'ou dur. Però sobretot, aquest és d'aquells plats que fan caliu, que recordes per sempre i que associes a bons moments de la vida i de la infantesa, perquè la cuina està envoltada de molts moments màgics.
🤤 Recepta de patates estofades amb costella de porc i moixernons
Suquet de lluç amb cep fresc i cloïsses
Ho complementem amb un suquet de lluç amb cep fresc i cloïsses. Vindria a ser una mena de salsa biscaïna, però amb uns ceps frescos que li aportaran un toc de bosc suau al plat, al contrari que passaria amb el cep sec. Jo l'he fet amb brou de peix, però el pots fer amb aigua directament. Unes cloïsses per decorar el plat i un bitxo picant per donar-li caràcter. I és que en certs plats, m'agrada trobar-hi un toc de picant.
😋 Recepta de suquet de lluç amb cep fresc i cloïsses
Menú de diumenge
Fideus a la cassola tradicionals
Per a diumenge, comencem amb una de les receptes més tradicionals. Uns fideus sense pernil ni xoriç. Res de res. Està demostrat que els fideus a la cassola els fan de diferent manera a totes les famílies. Potser hi ha lleugeres variacions, amb pebrot verd o vermell, amb xoriço o sense, amb fetge de pollastre o sense, amb aigua, amb brou o amb pastilla de caldo precuinada. Però, al final, els que més ens agraden a tots, és clar, són els que fa (o feia) la nostra àvia.
🍴 Recepta de fideus a la cassola tradicionals
Pollastre guisat amb xampinyons
I acabem amb una recepta que inclou ingredients senzills, de proximitat. No és complicat, però té la seva feina, només és qüestió de temps i ganes. Si el fas el dia anterior millor, ja saps que convé deixar reposar els guisats un temps. Et proposem acompanyar-lo d'unes patates fregides tallades a quadrats, però pots posar-hi albergínia, pastanaga, espàrrecs verds o el que més t'agradi per a la guarnició, tot i que tampoc és necessària, ja que el pollastre se serveix amb els xampinyons. Paciència i veuràs com repetiràs aquesta recepta que agrada a grans i petits. Som-hi!