El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Quatre arrossos que van més enllà de la versió tradicional i són increïbles! Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Arròs amb galeres i carxofes

Un arrosset excepcional i molt recomanable per començar el cap de setmana. Per fer-lo amb galeres i carxofes, es recomana emprar amb cassola, però com veuràs pots utilitzar també una paella. Abans d'afegir-la a l'arròs, cal bullir la carxofa prèviament i deixar-la ben tova, que es desfaci a la boca. Això també farà que s'enfosqueixi. Si no t'agrada, ja saps que pots posar-les amb una mica de llimona per evitar l'oxidació. Si les bulls prèviament, pots sofregir-la abans de coure-la amb l'arròs. Un altre aspecte important d'aquest plat és utilitzar unes bones galeres fresques de temporada, ben plenes i sucoses. És la clau d'aquest plat.

😋 Recepta d'arròs amb galeres i carxofes
 

Arròs amb botifarra i 'xiitake'

Un arrosset molt interessant, així definim la segona proposta del cap de setmana. Els ingredients, força econòmics, i l'elaboració no és pas complicada. En realitat es tracta d'un arròs melós, gairebé parlem d'un risotto. A més de triturar el sofregit, en un moment donat, s'ha de remenar una estona l'arròs, el que farà sortir el midó del gra, espessint-lo encara més. No cal dir que hi pots afegir tota mena de carn, com trossos de carn magra, daus de conill o pollastre o fins i tot peus de porc cuits. Es poden fer servir altres bolets, però perd la singularitat d'aquesta recepta.

🍴 Recepta d'arròs amb botifarra i 'xiitake'
 

Menú de diumenge

Arròs amb popets i cloïsses

Podem aprofitar un brou de peix que tinguis per casa per innovar i fer un arròs amb popets i cloïsses. I la veritat, a primer cop d'ull, és que pot semblar un altre arròs mariner amb el típic gust de paella, que ja és prou bo. Aquests popets tenen un gust tan i tan especial que tot l'arròs adquireix sabor a pop i el resultat és un plat ben bo i ben diferenciat de la resta d'arrossos.

😋 Recepta d'arròs amb popets i cloïsses
 

Arròs de gall dindi amb espàrrecs

L'última recomanació d'arrossos per a aquest cap de setmana: arròs de gall dindi amb espàrrecs. Un arrosset molt sa i econòmic que no et pots perdre. De vegades, les coses senzilles triomfen. Al cap i a la fi, com tot en aquesta vida, allò que fem amb passió i on posem totes les ganes del món, ens acaba sorprenent a nosaltres mateixos i ens aporta moltíssima satisfacció. No deixis mai de costat la creativitat, amb una mica de criteri i respectant les bases de la cuina, acabaràs fent plats que tothom recordarà.

🍴 Recepta d'arròs de gall dindi amb espàrrecs
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!