El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Allioli autèntic
Aquest sí que és l'autèntic allioli tradicional: només allioli. Sense ou ni rovell. Sembla molt difícil de fer, encara que no ho és. Però també és cert que per molt que ho dominis sempre se't pot arribar a tallar. Imprescindible fer un bon ús d'un morter i d'una mà de morter i si vols, d'un setrill de raig fi. Si el morter és de ceràmica, marbre, pedra o fusta ja és qüestió de gustos, però recomanem el de ceràmica de tota la vida, aquell groc amb motius verds. L'oli és un altre tema a tenir en compte. Millor el d'oli d'oliva, però de gust suau, no massa intens. Es poden fer molts tipus d'allioli.
🤤 Recepta d'allioli autèntic
Xató
Excel·lent i tradicional amanida marinera. Ens encanta! Aquest plat requereix una salsa anomenada «Salsa de Romesco», recepta que cal llegir prèviament, ja que la donem per feta en aquest cas. Clar, la pots comprar feta, però aquesta salsa, si la fas a casa, és molt millor.
😋 Recepta de Xató
Menú de diumenge
Xocolata calenta
Aquesta entrada no és més que un recordatori, i més encara de cara a aquest cap de setmana que es preveu gèlid. Qui no ha esmorzat mai xurros o melindros amb xocolata? Encara que sigui després d'haver sortit de festa tota la nit. Fins i tot, també per berenar o després de sopar! La xocolata calenta, generalment, és un berenar o esmorzar molt apreciat per la canalla i també pels adults, sobretot a l'hivern, quan arribem a casa amb les mans congelades.
🍴 Recepta de xocolata calenta
Xurros
I si parlem de xocolata calenta, queda parlar del seu acompanyant fidel a totes les batalles. Els xurros! Són molt fàcils de fer, només has de tenir el temps per fer-los. Els xurros no poden ser més econòmics: aigua, farina i sal. Convé menjar-los calentons, és la seva gràcia i els pots acompanyar d'una bona xocolata calenta. Avís important: perill d'explosió dels xurros i de cremades considerables! Molt de compte i màxima precaució, que hi ha molta gent que s'ha cremat la cara fent xurros. Els xurros exploten perquè es generen bombolles d'aire. Per aquest motiu, les xurreres tenen aquesta forma d'estrella, per premsar al màxim la pasta i evitar bombolles d'aire. Som-hi!
🤩 Recepta de xurros
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!