El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Amanida catalana

Avui un clàssic de clàssics en la nostra cultura catalana que no podia faltar al llistat. De fet, no és més que una amanida verda, però presentada amb tota mena d'embotits de casa nostra. Es poden afegir espàrrecs blancs, cogombres, olives negres, pebrot vermell, raves, fuet, xoriço, llonganissa de pagès, anxoves i d'altres embotits típics. En aquesta ocasió, no l'hem volgut carregar massa per poder gaudir d'una verdura ecològica de primeríssima qualitat. Però també és cert que l'acostumen a servir, com a mínim, amb xoriço, llonganissa i tonyina. Per descomptat, treballarem amb la verdura de l'horta ecològica que ens proposa La Tavella. Es pot demanar com a entrant, primer plat o per compartir abans d'una bona carn a la brasa, un arròs, etc. És el complement ideal de la nostra taula i a moltes cases es considera un complement, com el pa. L'amanida catalana pot estar present en tots els dinars. Gaudeix-la!

😋 Recepta d'amanida catalana
 

Xai de llet rostit a la catalana

A Catalunya tenim molt bon xai. Més enllà de fer-lo al forn, adobat amb espècies servit amb Mostarda, també el podem fer rostit a la catalana. A Girona, com també hi ha la famosa vedella de Girona, tenim també un xai de llet excel·lent amb molta tradició culinària. Aquest plat, per la seva presentació i gust, pots considerar-lo com un plat de festa, per cuinar en èpoques especials com el Nadal, entre altres. 

🤤 Recepta de xai de llet rostit a la catalana
 

Menú de diumenge

Cigrons a la catalana

D'aquells plats que recordem dels pares i dels avis i les àvies. No és que sigui cap barbaritat de recepta, encara que està molt bona, això sí. És aquella sensació de trobar-te a casa, d'estar menjant un plat acabat de fer. Unes sensacions de caliu i agradables amb els cigrons a la catalana. I és que la cuina, com la vida, té aquestes coses d'emocions a flor de pell. Es poden menjar sols o acompanyats de peix o carn.

🍴 Recepta de cigrons a la catalana
 

Bacallà a la catalana

Molt bon plat! Molt adient per consumir durant el període de Quaresma, tot i que perfecte per a tot l'any. Especialment recomanable durant l'època de pèsol i carxofa frescos, vaja, de cara al fred de la tardor i l'hivern. Un plat de cullera, per menjar calent i amb la companyia d'un bon vi negre. Et recomanem la lectura prèvia del consell com dessalar el bacallà salat.

🤩 Recepta de bacallà a la catalana
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!