El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Pasta al forn (Pranzo di Ferragosto)
A la pel·lícula Vacances a Ferragosto (Pranzo di Ferragosto, en italià) elaboren una recepta que és pasta al forn. A internet surten mil i una versions reproduint el plat i, tot i que no queda gens clar, et reproduïm la que podria ser la versió més encertada d'aquest icònic i cinematogràfic plat.
😋 Recepta de pasta al forn (Pranzo di Ferragosto)
Frittata de pasta i verdura
La frittata, de l'italià fritto (participi del verb friggere), és una especialitat de la cuina italiana similar a la truita francesa i que se sol omplir de diferents ingredients com ara carn, vegetals, formatges, bolets, etc. En comptes d'estar elaborada de forma tancada com la resta de truites, la frittata és oberta i se li afegeixen els condiments i acompanyaments a la part superior, una mica com fem amb la pizza. A vegades, com aquesta, i a causa de la incorporació de llet o nata als ous batuts, també podríem parlar d'una mena de Quiche. Però també es pot fer només amb ous batuts. En general, és una recepta de cuina d'aprofitament.
🤤 Recepta de frittata de pasta i verdura
Menú de diumenge
Fettuccine amb bolets, alfàbrega, tomàquet sec i mozzarella de búfala
Per a diumenge fem un plat inventat, no té res de l'altre món, però inspirat en La Toscana, això sí. Pasta, bolets, tomàquet, alfàbrega i formatge. O dit en altres termes: energètic, gustós, saludable, aromàtic i atractiu. El resultat, un plat de pasta extraordinari. Esperem que t'agradi!
🍴 Recepta de fettuccine amb bolets, alfàbrega, tomàquet sec i mozzarella de búfala
Salmó amb pasta i salsa de nous
Acabem amb un plat ja no de temàtica exclusiva d'Itàlia. Pasta, com no podia ser d'una altra manera, combinada amb peix, en aquest cas salmó. A més a més, la sorpresa de la salsa de nous. Una recepta fantàstica!