Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te les carmanyoles de dilluns a divendres.
Els menús setmanals de tàper
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Croquetes de pollastre
El retorn a la rutina i a la feina serà menys dur si comencem amb un clàssic dels clàssics: la croqueta de pollastre casolana. A qui no li agraden les croquetes casolanes de pollastre? Normalment, s'aprofita el pollastre sobrant d'un pollastre a l'ast comprat amb anterioritat. El gustet del pollastre a l'ast es nota i queden molt bones, però les pots fer amb pollastre rostit o pollastre a la planxa.
🍗 Recepta de croquetes de pollastre
Dimarts: Botifarra amb seques
No abandonem els clàssics. Què podem dir de la botifarra amb seques? Un plat d'arrel catalana, molt tradicional que simbolitza tota la nostra cuina. Senzill de fer, però molt representatiu de la nostra cultura. La botifarra, si la pots fer a la brasa, amb llenya, o a la barbacoa, molt millor. Si no, doncs a la planxa. Les mongetes s'acostumen a servir sense gaire condiment, però pots afegir-hi un toc d'all i julivert, així com un polsim de pebre vermell per donar color. I l'allioli, és clar, el perfecte acompanyament.
🥩 Recepta de botifarra amb seques
Dimecres: Canelons de col
Per a dimecres, un clàssic, però amb una variació: la introducció de la col. Necessitarem 1 col d'hivern, 250 g de retalls de carn de porc tallats a daus, 250 g de pit de pollastre, 250 g de retalls de carn de vedella tallats a daus, 2 cebes, 2 tomàquets madurs, salsa beixamel, formatge ratllat, oli o mantega, sal i aigua.
🥬 Recepta de canelons de col
Dijous: Carn de vedella rostida amb moixernons
Tot i que pel nom pugui espantar i fer creure que requereix una llarga elaboració, en realitat és tot el contrari. Aquest és un d'aquells plats icònics de traslladar i ensenyar de generació a generació, d'aquells que fan família tant a la cuina preparant-lo com quan el menges. Com diem, és un plat molt senzill de fer, però molt agraït i, sobretot, boníssim acompanyat d'un puré de patates. Sempre quedes bé si els prepares per a un sopar amb convidats, tot i que per a una carmanyola setmanal també és una gran opció.
🥩 Recepta de carn de vedella rostida amb moixernons
Divendres: Cuixetes de pollastre al forn amb vermut
Finalitzem la setmana amb una nova recepta de pollastre al forn, aquest cop amb una salseta particular que incorpora vermut negre. El vermut li donarà un aroma molt interessant al pollastre i ajudarà, també, que quedi tendra la carn. Has de calcular entre dues i tres cuixetes de pollastre i mitja patata per persona. Per la resta, és bufar i fer ampolles. D'aquelles receptes que pots fer amb els fills, que ja convé que s'impliquin a la cuina de tant en tant. Que vagi de gust!
🍗 Recepta de cuixetes de pollastre al forn amb vermut
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!