El diumenge es juga el primer Clàssic de la temporada entre el Barça i el Reial Madrid, i que millor que veure el partit amb un bon entrepà de calamars, el més popular en terres madrilenyes i sempre un bon acompanyant en aquestes celebracions. Sembla senzill perquè només porta dos ingredients: una barra de pa i calamars en el seu interior, però es necessita una mica de gràcia per aconseguir que els aficionats a aquest typical Spanish food es decantin per la teva creació. A Barcelona trobem diferents bars i restaurants que ofereixen en les seves barres aquest famós entrepà i que si t'animes a descobrir amb nosaltres et prometem que et faran sentir que estàs a Madrid a punt per veure el Clàssic en directe. Et portem una llista amb alguns dels millors entrepans de calamars de Barcelona. Som-hi!
1. Sagàs, parada obligatòria
En ple barri del Born, epicentre cultural i punt de llança de la Barceloneta més moderna, Sagàs és una parada obligatòria per als foodies de la ciutat. Amb una proposta urbana, informal i divertida d'entrepans gurmet, basats en un producte únic i 100% natural. Slow food aplicat al menjar de carrer més popular. Si voleu sentir-vos al mig de la Plaza Mayor de Madrid, aquest entrepà de hot dog cruixent amb calamar de Potera acompanyat per un allioli fet amb la seva tinta i llima, és per vosaltres.
📍 Pla de Palau, 13

2. Entrepanes Díaz, per tornar-se boig
Es defineix com "el tapeo dels anys 80" i s'ha convertit en tot un referent de l'entrepà de calamars. Pa, calamar fresc arrebossat amb farina de cigrons, julivert i dues maioneses, una d'elles feta a partir de la tinta, tota una tapa d'autor com déu mana. Un entrepà que ja ha conquistat Barcelona i que, després de tastar-lo, ho farà amb tu.
📍 Pau Claris, 189

3. Bar Mendizábal, tota una bomba
Amagat en el cor del barri del Raval, aquest local ofereix un dels millors entrepans de calamars de la ciutat de Barcelona: pa torrat amb tires de calamar acompanyades de salsa tàrtara i tinta. Un gran descobriment que no passa desapercebut en aquest petit racó del Raval. Us sorprendrà!
📍 Junta de Comerç, 2

4. Bodega Pàdua, festival de sabors
La Bodega Pàdua es va fundar el 1949 com a magatzem de vins. Al llarg de la seva història s'ha anat adaptant als temps, i des de fa anys, entre la seva carta trobem el popular entrepà de calamars amb maionesa en la seva tinta i cebollí, tota una revolució als carrers de Barcelona.
📍 Pàdua, 92

5. Bar Cañete, el clàssic
El producte que ofereixen és de proximitat i sempre de temporada, una forma de treballar que es plasma en els seus plats i entrepans, entre ells el de calamars. Tot un clàssic d'aquest local, conegut per ser els reis de l'arrebossat, un punt important a tenir en compte a l'hora de decidir on degustar aquest entrepà típic madrileny. No us defraudarà!
📍 Mallorca, 157
