La tardor engloba moltes festes i una de les més esperades és la Castanyada 2024 a Catalunya, la jornada més esperada d'aquesta estació per als amants del dolç. Una celebració on grans i petits es reuneixen per preparar receptes de panellets en família o amb amics, tota una pràctica molt arrelada al nostre país. Avui en dia, aquesta tradició continua ajuntant a amics i famílies que es reuneixen entorn de la taula per gaudir d'aquest dolç tardoral. N'hi ha que prefereixen fer-los ells mateixos i passar una bona estona donant forma a esferes amb les mans amb els més menuts de la casa i omplir la cuina de panellets de pinyons, panellets d'ametlla i panellets de coco, entre altres creacions.

🤤 Panellets: les millors receptes del clàssic dolç català de Tots Sants
 

Però no tothom té el temps que es necessita per fer-los. Sort que a les nostres ciutats hi ha establiments que ofereixen panellets i altres dolços que semblen sortits del forn de casa nostra. Per això, avui portem alguns dels millors panellets de Barcelona, alguns fets a pastisseries premiades com a millors panellets de Catalunya. Per tant, si sou amants del dolç i no voleu quedar-vos sense els vostres panellets aquest any, us convidem a descobrir amb nosaltres els 5 millors panellets de Barcelona que trobaràs a les pastisseries que preparen aquest tradicional dolç de Tots Sants. Som-hi!

1. Pastisseria Carrió, els millors panellets de Catalunya

Pastisseria arrelada a la tradició de la terra i del bon savoir-faire de la pastisseria francesa. Ubicats al barri de Gràcia, l'Oriol i l'Anna Carrió són dos germans pastissers que, a través de les seves elaboracions, donen vida a aquest negoci familiar amb més de 40 anys d'història, però amb un toc més actual i personal. Ha guanyat aquest 2024 el premi a millor panellet de pinyons artesà de Catalunya al concurs que organitza el Gremi de Flequers de Barcelona. Un reconeixement que demostra el nivell que la tercera generació de pastissers manté al capdavant del negoci, amb els germans Oriol i Anna a l'obrador i la botiga respectivament. Amb un assortit de panellets de primera qualitat, l'oferta de Carrió és una de les millors de la ciutat. La qualitat dels pinyons, la textura del massapà i la imatge exterior han estat els aspectes que finalment han decantat al jurat per decidir-se per les creacions de la Pastisseria Carrió. Així que ja sabeu, si voleu presumir d'haver tastat el millor panellet de pinyons de Catalunya, aneu a la Pastisseria Carrió. És tot un espectacle!

Panellets Pastisseria Carrió / Foto: Pastisseria Carrió
Panellets Pastisseria Carrió / Foto: Pastisseria Carrió

📍 c/ de Bailèn, 216

2. La Campana

Des de 1890, la Campana fa més de 130 anys que es dedica a l'elaboració de dolços tradicionals. Amb la quarta generació de la família Mira al capdavant del negoci, la Ma Dolors i les seves dues filles, la Laura i la Beatriz, elaboren el panellet de massapà amb la millor matèria primera del mercat. Un panellet que s'elabora sense patata ni moniato, amb un massapà fet en un 70 % d'avellana per aconseguir un sabor més cremós i poder oferir un producte amb menys sucre. Al massapà se li sumen els diferents ingredients que varien en funció del tipus de panellet, que van des del clàssic de pinyons fins al de cirera confitada, cafè, coco o codonyat, entre d'altres.

📍 c/ de Princesa, 16

3. Pastisseria Hofmann, els reis dels reconeixements

Situada en l'emblemàtic barri del Born, la Pastisseria Hofmann ofereix en l'interior un extens repertori de propostes dolces que s'han renovat i perfeccionat al llarg dels últims anys. Aquest obrador neix el 2008 fruit de la passió que Mey Hofmann sentia per la rebosteria, i des d'aleshores tan sols han fet que aquest establiment es converteixi en un centre culinari d'alta qualitat, col·leccionant diversos premis i reconeixements que compensen el treball artesanal dels seus xefs pastissers. El 2010 guanyen el Millor Croissant Artesanal de Mantega, el 2015 són reconeguts amb la Millor Pasta de Te, i els darrers tres anys han estat guanyadors del Premi Fava de Cacau com la Millor Pastisseria de Catalunya. Per tant, us assegurem que si decidiu introduir-vos en el món del dolç de Hofmann, gaudireu d'una de les millors pastisseries d'autor de Barcelona. Els seus panellets de pinyons ja us esperen en l'interior d'aquest obrador de la ciutat. A què esteu esperant?

panellets pastisseria hofmann
Panellets de la Pastisseria Hofmann / Foto: Instagram

📍 c/ dels Flassaders, 44

4. Pastisseria l'Atelier, pastissers per excel·lència

En ple cor de l'Eixample barcelonès trobem les propostes inconfusibles del xef Eric Ortuño, amb un punt de creativitat i sorpresa que tanta identitat dona a les seves creacions. En l'interior de la Pastisseria l'Atelier de Barcelona s'amaga l'obrador, un espai dedicat a l'univers de la rebosteria. Equipat amb maquinària i material professional de les marques més prestigioses, on la fusió d'artesania, tècnica i memòria fan eclosió en cadascuna de les peces que en ell es donen forma, trobaràs novetats setmanals i productes efímers on la seva existència pot arribar a ser d'un sol dia. Una constant renovació que dona personalitat als seus productes, com passa amb els panellets d'enguany, inspirats en un bosc encantat. Bolets màgics, carabasses i dos troncs d'arbres: aquestes són les màgiques "ofrenes" de la Pastisseria l'Atelier que podeu provar i que, n'estem segurs, us faran sentir que sou enmig d'un encanteri.  

Conjunt de panellets de la Pastisseria l'Atelier de Barcelona
Conjunt de panellets de la Pastisseria l'Atelier de Barcelona / Foto: Instagram

📍 c/ Viladomat, 140

5. Sant Croi by Albert Roca, on fan realitat els teus desitjos

Sant Croi és la materialització de tots els desitjos del xef pastisser Albert Roca. Un espai únic amb més de 30 anys d'experiència on degustar totes les seves creacions elaborades de forma 100% artesanal. A l'interior de l'obrador només fan servir productes naturals, respectant els temps de fermentació i utilitzant sempre ingredients de màxima qualitat. Es defineixen com una pastisseria en moviment que treballa cada dia per generar idees i tendències entre el sector. La seva passió per l'ofici de pastisser els ha convertit en tot un referent, que inspiren a l'hora de plasmar en les seves creacions que la seva feina s'ha convertit en una forma de vida. Aquest 2022, el seu gelat de mango i te negre de roses va ser Campió d'Espanya en Gelateria Artesana, i també han estat guanyadors del Premi al Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya l'any 2009 i 2018, sent els primers a revalidar el títol. Uns reconeixements i una dedicació per assolir la perfecció que ens asseguren que no ens equivocarem si comprem en aquesta pastisseria els seus panellets de pinyons. Dignes, també, de tot un premi!

Panellets de pinyons de Sant Croi by Albert Roca
Panellets de pinyons de Sant Croi by Albert Roca / Foto: Instagram

📍 c/ de Pàdua, 91

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!