Ja queda menys per la Castanyada 2024  a Catalunya i Tots Sants, la festa més esperada de la tardor per als amants del dolç. Una celebració on grans i petits es reuneixen per preparar receptes de panellets en família o amb amics, tota una pràctica molt arrelada al nostre país.

📍 Les 3 pastisseries de Barcelona amb els millors panellets per celebrar la castanyada
 

Avui en dia, aquesta tradició continua ajuntant a amics i famílies que es reuneixen entorn de la taula per gaudir d'aquest dolç tardoral. N'hi ha que prefereixen fer-los ells mateixos i passar una bona estona donant forma a esferes amb les mans amb els més menuts de la casa i omplir la cuina de panellets de pinyons, panellets d'ametlla i panellets de coco, entre altres creacions.

Però no tothom té el temps que es necessita per fer-los. Sort que a les nostres ciutats hi ha establiments que ofereixen panellets i altres dolços que semblen sortits del forn de casa nostra. Per això, avui portem alguns dels millors panellets de Barcelona, alguns fets a pastisseries premiades com a millors panellets de Catalunya. Per tant, si sou amants del dolç i no voleu quedar-vos sense els vostres panellets aquest any, us convidem a descobrir amb nosaltres els 5 millors panellets de Barcelona del 2022 que trobaràs a les pastisseries que preparen aquest tradicional dolç de Tots Sants. Som-hi!

1. Pastisseria Carrió, els millors panellets de Catalunya

Pastisseria arrelada a la tradició de la terra i del bon savoir-faire de la pastisseria francesa. Ubicats al barri de Gràcia, l'Oriol i l'Anna Carrió són dos germans pastissers que, a través de les seves elaboracions, donen vida a aquest negoci familiar amb més de 40 anys d'història, però amb un toc més actual i personal. El seu objectiu, destacar el producte i la matèria primera amb què treballen en les seves elaboracions, una feina que, des de fa uns anys, ha estat reconeguda. El 2019 van obtenir el Premi per la Millor Coca de Sant Joan, el 2021 van quedar tercers amb el Millor Tortell de Reis Clàssic, i aquest any 2022 han rebut el Premi del Millor Panellet de Pinyons Artesans de Catalunya, que organitza Panàtics amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona. La qualitat dels pinyons, la textura del massapà i la imatge exterior han estat els aspectes que finalment han decantat al jurat per decidir-se per les creacions de la Pastisseria Carrió. Així que ja sabeu, si voleu presumir d'haver tastat el millor panellet de pinyons de Catalunya, aneu a la Pastisseria Carrió. És tot un espectacle!

Safata de panellets de la Pastisseria Carrió de Barcelona / Foto: Instagram

📍 c/ de Bailèn, 216

2. Forn de pa Mistral, dedicació centenària

Pastisseria centenària que va obrir les portes als barcelonins l'any 1879. Darrere de l'aparador, trobem cinc generacions de la família Bertran, que dediquen la seva vida professional a continuar amb la tradició dels millors forns de pa catalans, aportant els seus coneixements i la seva imaginació per innovar i, sobretot, la seva vocació per aquesta noble tasca. Tot el que fan i ofereixen s’ajusta als paràmetres de la màxima qualitat, una forma de dedicar-se a aquest ofici que va arrelada en la seva manera de pensar i de fer. Són posseïdors de nombrosos premis: nomenats com el Millor Forn de Barcelona entre els anys 2014 i 2018, guanyadors el 2019 del Millor Pa de Pagès Català, i enguany segons en la classificació del concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya. Una qualitat i excel·lència que s'estén més enllà dels seus productes i creacions. Cuidar els seus clients i oferir sempre un tracte personalitzat és també la seva filosofia de vida. Per tant, si tasteu els seus panellets, no només viureu una experiència culinària que mai oblidareu, sinó que també sereu tractats com un més de la família. 

Panellets de pinyons del Forn de pa Mistral / Foto: Instagram

Els podeu trobar en aquestes tres localitzacions diferents:

📍 ronda de Sant Antoni, 96 / 📍 c/ Torres i Amat, 7 / 📍 c/ Astúries, 35

3. Pastisseria Hofmann, els reis dels reconeixements

Situada en l'emblemàtic barri del Born, la Pastisseria Hofmann ofereix en el seu interior un extens repertori de propostes dolces que s'han renovat i perfeccionat al llarg dels últims anys. Aquest obrador neix el 2008 fruit de la passió que Mey Hofmann sentia per la rebosteria, i des d'aleshores tan sols han fet que aquest establiment es converteixi en un centre culinari d'alta qualitat, col·leccionant diversos premis i reconeixements que compensen el treball artesanal dels seus xefs pastissers. El 2010 guanyen el Millor Croissant Artesanal de Mantega, el 2015 són reconeguts amb la Millor Pasta de Te, i els darrers tres anys han estat guanyadors del Premi Fava de Cacau com la Millor Pastisseria de Catalunya. Per tant, us assegurem que si decidiu introduir-vos en el món del dolç de Hofmann, gaudireu d'una de les millors pastisseries d'autor de Barcelona. Els seus panellets de pinyons ja us esperen en l'interior d'aquest obrador de la ciutat. A què esteu esperant?

Panellets de la Pastisseria Hofmann / Foto: Instagram

📍 c/ dels Flassaders, 44

4. Pastisseria l'Atelier, pastissers per excel·lència

En ple cor de l'Eixample barcelonès trobem les propostes inconfusibles del xef Eric Ortuño, amb un punt de creativitat i sorpresa que tanta identitat dona a les seves creacions. En l'interior de la Pastisseria l'Atelier de Barcelona s'amaga l'obrador, un espai dedicat a l'univers de la rebosteria. Equipat amb maquinària i material professional de les marques més prestigioses, on la fusió d'artesania, tècnica i memòria fan eclosió en cadascuna de les peces que en ell es donen forma, trobaràs novetats setmanals i productes efímers on la seva existència pot arribar a ser d'un sol dia. Una constant renovació que dona personalitat als seus productes, com passa amb els panellets d'enguany, inspirats en un bosc encantat. Bolets màgics, carabasses i dos troncs d'arbres: aquestes són les màgiques "ofrenes" de la Pastisseria l'Atelier que podeu provar i que, n'estem segurs, us faran sentir que sou enmig d'un encanteri.  

Conjunt de panellets de la Pastisseria l'Atelier de Barcelona / Foto: Instagram

📍 c/ Viladomat, 140

5. Sant Croi by Albert Roca, on fan realitat els teus desitjos

Sant Croi és la materialització de tots els desitjos del xef pastisser Albert Roca. Un espai únic amb més de 30 anys d'experiència on degustar totes les seves creacions elaborades de forma 100% artesanal. A l'interior de l'obrador només fan servir productes naturals, respectant els temps de fermentació i utilitzant sempre ingredients de màxima qualitat. Es defineixen com una pastisseria en moviment que treballa cada dia per generar idees i tendències entre el sector. La seva passió per l'ofici de pastisser els ha convertit en tot un referent, que inspiren a l'hora de plasmar en les seves creacions que la seva feina s'ha convertit en una forma de vida. Aquest 2022, el seu gelat de mango i te negre de roses va ser Campió d'Espanya en Gelateria Artesana, i també han estat guanyadors del Premi al Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya l'any 2009 i 2018, sent els primers a revalidar el títol. Uns reconeixements i una dedicació per assolir la perfecció que ens asseguren que no ens equivocarem si comprem en aquesta pastisseria els seus panellets de pinyons. Dignes, també, de tot un premi!

Panellets de pinyons de Sant Croi by Albert Roca / Foto: Instagram

📍 c/ de Pàdua, 91