Durant les vacances d'estiu, Catalunya es divideix entre els amants de la platja i els de la muntanya. Cambrils, Salou o els municipis de la Costa Brava, però també la Cerdanya o la Vall d'Aran s'omplen de turistes nacionals amb segona residència que volen gaudir de la calma de l'estiu. Però Catalunya és molt més que Costa Brava i Pirineus; aquests són alguns dels municipis més desconeguts on anar a gaudir de bons restaurants i fer una increïble ruta gastronòmica.

Poboleda

Aquest petit municipi del Priorat amaga un dels millors restaurants de la comarca. El Brots, amb el xef belga Pieter Truyts al capdavant, és una de les joies de la zona. Plats de primer nivell maridats amb vins de la D.O de més prestigi de Catalunya, la D.O.Q Priorat, l'única Denominació d'Origen Qualificada del país.

Siurana

No ens movem del Priorat i visitem Siurana per menjar en un restaurant que porta el mateix nom que el municipi. El Siurana és un lloc on es fa cuina de tota la vida, des dels peus de porc fins al xai al forn passant pels caragols de la padrina. Un santuari de cuina tradicional ideal per als amants dels pobles bonics i amagats.

Siurana és un dels pobles més bonics de Tarragona / Foto: Cedida

Ponts

Pugem cap a la Noguera per visitar el restaurant Lo Ponts, ubicat al municipi de Ponts. Es tracta d'un local amb una carta extensa en què els caragols, les coques, els arrossos i el bacallà són les veritables especialistes, però també les postres que en la seva majoria són artesanals. La carta de vins no es queda enrere amb una acurada selecció d’arreu, però sobretot de la D.O. Costers del Segre, per la seva proximitat amb la zona.

Adrall

De la Noguera ens enfilem una mica més cap al Pirineu per visitar l'Estanc, un restaurant d'Adrall amb una cuina de primer nivell. Un local de tota la vida amb guisats i carn a la brasa que enamora tots els paladars de l'Alt Urgell.

L'Esquirol

Canviem de província i anem fins a Osona, concretament fins a la localitat de l'Esquirol. Allí hi trobarem Cal Carreter, un restaurant de carretera dels que fan salivar. Canelons, fideuada o vedella amb patates són només algunes de les delícies de la casa.

Sant Martí de Llémena

Cal Ganso és un dels restaurants de referència del municipi de Sant Martí de Llémena. Un lloc on menjar d'allò més bé a tocar de Girona i on gaudir de caragols, amanides i postres exquisides.

Costelles de Cal Travé, a Solivella / Foto: Emma Porta

Solivella

Acabem la nostra petita ruta gastronòmica visitant Solivella. Concretament, ens aturarem a Cal Travé, un paradís de la carn a la brasa al bell mig de la carretera que creua el poble. Solivella és un petit municipi de la Conca de Barberà i uns dels que dona millor menjar a la gent de la comarca.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!