Hi ha destins turístics que són més idonis a l'hivern o a l'estiu, que gaudeixen d'una proposta atractiva només uns mesos concrets de l'any. Ara bé, n'hi ha d'altres que, per unes condicions o unes altres, reben un turisme constant durant els dotze mesos de l'any. Aquest és el cas de les illes Canàries, un territori majoritàriament volcànic on abunda una gastronomia espectacular. A continuació, et recomanem alguns llocs de l'illa de Lanzarote que paguen la pena ser visitats i on hi menjaràs de luxe.
Els millors restaurants a Lanzarote
Restaurant Liken
Recomanat el 2023 i 2024 a la Guia Repsol, és un dels restaurants que va acollir el congrés de la IV edició del Worldcanic a un nivell sublim. Nascut l'any 2019, fruit de la il·lusió, la passió per la cuina i un treball intens. És un espai únic, la decoració minuciosa del qual està inspirada en els sentiments de Lanzarote, capaç d'oferir la nova cuina canària, partint de les bases i arrels tradicionals per crear plats d'avantguarda. La qualitat del producte que se serveix, l'entorn que els envolta i l'excel·lència del servei fan que els clients gaudeixin d'una experiència inoblidable al restaurant Liken. Inspirat en la terra de volcans, estan envoltats de la vegetació més simple i primitiva anomenada Liken, que són organismes que es creen per la simbiosi entre un fong i una alga.
📍 Av. Marítima, 159F
Restaurant Castillo de San José
Al port d'Arrecife se situa el restaurant Castillo de San José, un lloc de cuina canària de mercat amb sentit comú. Una profunda consciència ecològica, l'equilibri perfecte entre art i natura, una aposta clara pel producte local, el punt just entre tradició i modernitat, grans dosis d'il·lusió i molt compromís amb la societat i el futur de Lanzarote.
📍 Av. de Naos, s/n
Restaurant Tacande
El següent a la llista és un restaurant de fusió ubicat a la localitat de Haría i que destaca per la seva cuina de fusió. Local amb menú degustació amb productes típics canaris elaborats de manera creativa. Són dos menús de 50 i 80 euros aproximadament i és una sorpresa molt agradable si prefereixes allunyar-te de les zones més turístiques i descobrir nous indrets de l'illa. Les patates arrugas són de les millors que tastaràs, així com l'espectacular garrí adobat i el volcà de xocolata.
📍 Plaça del Castillo, 5
Restaurant Palacio de Ico
Recomanat a la guia Michelin 2024, el xef Víctor Valverde és un inquiet, minuciós i curiós professional que descobreix la riquesa i varietat del producte de Lanzarote, i es proposa crear una cuina basada en allò local, les seves arrels, aplicant l'experiència adquirida sota la tutela de Martin Berasatigui i de Sergi Arola. La seva experiència internacional a W Hotel Starwood i Hand Made Food Restaurant (ambdós a Londres), així com el seu projecte Amarre a Lanzarote, marquen el seu caràcter emprenedor. Les gambes de la Santa, consomé de gingebre i llima; el pop de Lanzarote o la xerna de Lanzarote amb salsa volcànica d'albergínia i fonoll són alguns dels plats que conformen un menú degustació fabulós de 80 euros.
📍 Carrer del Rayo, 2
Restaurant La Tegala
A tocar de Puerto del Carmen, més a prop de la zona sud de l'illa, hi ha la darrera recomanació: el restaurant La Tegala. Aquesta proposta creativa de Daniel Jiménez encarna l'amor d'aquest cuiner per menjar, per explorar allò que és diferent i per les seves orgulloses arrels conilleres. La Tegala és un tribut a les Canàries, a la família i als milers de productors que han sabut treure durant segles productes d'aquesta terra fèrtil de volcans.
📍 Carretera Macher, 60