El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

Els millors restaurants a tocar de la serra del Cadí

Per a aquest cap de setmana de l'1 i 2 de març apostem per la cuina dels Pirineus i et recomanem quatre restaurants ubicats als peus de la serra del Cadí.

Ca l'Amador

A la cara sud del Cadí, a la vall de la Vansa i dins del parc natural del Cadí-Moixeró, es troba l'acollidora població amb passat càtar de Josa de Cadí, on Diego Alías, juntament amb el seu pare, va obrir Ca l'Amador en una casa pairal dels avis ara fa quasi vint-i-cinc anys. El Diego va tenir clar des dels sis anys que volia ser cuiner; va estudiar hoteleria a l'Escola Joviat de Manresa —on va tenir companys de la talla de l'Alex Montiel o l'Oriol Castro, amb els quals encara manté relacions—, i més tard va estar perfeccionant-se als restaurants ElBulli, la Broche i Martín Berasategui, entre d'altres. La seva cuina és sobretot creativa, però també personal, atrevida, respectuosa i curiosa. En resum, va del tradicional al més innovador. Ca l'Amador té segell propi i una personalitat molt marcada que al llarg dels anys, i amb l'ajuda del seu equip, ha anat evolucionant fins a l'excel·lència. De fet, el Diego va ser nomenat Cuiner de l'any 2015 pel fòrum gastronòmic.

539 Plats Forts

La cuina catalana té moltes cares, i una de les més exquisides és la que es fa al Pirineu. Ubicat a la Cerdanya trobem el restaurant 539 Plats Forts, una fonda de cuina tradicional amb plats boníssims que fan plorar. Embotit, escalivada, carns i postres casolans omplen l'oferta d'un establiment únic en el qual cal parar durant aquest pont de desembre si vas al Pirineu. El menjador el presideix una barra amb forma de L només per a deu comensals, on Martín Andrés Comamala fa d’home orquestra: pren nota de les comandes, cuina, serveix, obre els vins i posa música, mentre comenta cada plat amb la parròquia, ja que les seves elaboracions no surten al receptari tradicional cerdà.  

Ca la Núria

Ca la Núria es troba en una casa senyorial amb l’estètica tradicional de la Cerdanya, rodejada de jardins molt arreglats i una gran terrassa, avui tancada. Un cop dintre, ensopegues amb una petita barra on preparen les begudes i les postres; tot seguit, hi ha un parell de menjadors amb els sostres molt alts il·luminats amb la llum de dia que entra pels finestrals. Al passadís, veiem la cuina agitada per la finestra per on surt la teca. La Núria i l’August van muntar el primer restaurant a Puigcerdà ja fa un temps, el van tenir cinc anys obert i, posteriorment, es van traslladar a Bellver, a un local molt petit al mig del poble. És llavors quan els surt l’oportunitat d’agafar la casa actual i fan un pas endavant sense pensar-ho dues vegades. Ells treballen i viuen a Bellver, la Núria m’explica que estan molt contents perquè treballen molt bé tot l’any, durant l’hivern, juntament amb la clientela habitual, s'hi sumen els esquiadors i durant l’estiu, els turistes, alguns d’ells novells en la caça del Tamarro, però entre les dues temporades acostumen també a omplir cada dia. Disposen de quatre salons molt agradables, dos dels quals són els d'ús diari i els altres dos els utilitzen per a grups i ocasions més especials.

La Taverna dels Noguers

La Taverna dels Noguers és una casa de menjars de cuina tradicional catalana amb tocs afrancesats que va obrir portes el 1982 amb Miquel Mas i la seva dona Carme. Però és a partir de l’any 94 quan el Miquel fill agafa les regnes del negoci, que ara dirigeix juntament amb la seva parella Ramona, sempre tan amables i atents, posicionant-lo definitivament dins del mapa gastronòmic alt urgellenc gràcies a les seves magistrals elaboracions amb productes de primera qualitat, fins que han aconseguit una de les distincions més preuades: la Bib Gourmand de la Guia Michelin.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!