Xocolates, panettones, bombons, calendaris d'Advent. Però també escudella i carn d'olla, pollastre rostit o canelons. Ara bé, un dels altres infal·libles de les festes de Nadal són els torrons. N'hi ha per a tots els gustos: més estàndards o més elaborats, més adaptables als més petits de casa o pensats per als qui suporten gustos més forts. En definitiva, agraden a tothom i són un dels imprescindibles a les taules de Nadal de Catalunya.
On comprar els millors torrons de Nadal 2024 a Catalunya
A continuació, repassem una llista amb els millors establiments del país on comprar torrons de Nadal 2024. Agafa bolígraf i llibreta per apuntar-los i no perdre'n detall.
Torrons Fèlix
A Torrons Fèlix creen torrons d’autor i xocolates gurmet des del seu obrador creatiu a Agramunt, meca dels torrons. "Ens agrada combinar el mètode tradicional del mestre Fèlix amb una innovació gastronòmica constant que ens connecta amb el present", relaten. En Fèlix i la Pilar, la seva dona, juntament amb la seva filla Zoe elaboren uns torrons d'autor impressionants. Trobem torrons tou, de mil fulles, mousse d’avellana o crocant d’ametlles, entre altres.
📍 C/ de la Comtessa Aurembiaix, 5, Agramunt
Bubó
La pastisseria Bubó de Barcelona, fundada el 2005, és un local fresc, modern i innovador que fa servir matèria primera d'alta qualitat. "Seguim innovant amb ingredients més naturals, nous dissenys, sabors i textures, amb una mirada a l'agricultura ecològica i de cultiu sostenible". En aquest cas et presentem el torró més especial de Catalunya. Consisteix en una escultura de xocolata vellutada, farcida de ganache de caramel, gianduja de carquinyoli i praliné d'avellana, amb una base de xocolata negra. Aquest rosetó gòtic és el nostre homenatge a l'església Santa Maria del Mar de Barcelona.
📍 C/ de les Caputxes, 10, Barcelona
Vallflorida Xocolaters
“Som la Masia de la pastisseria”, defineix Lluís Costa, mestre pastisser de Vallflorida Xocolaters. El millor Xocolater de l’Estat el 2010 elabora torrons d’autor d'un nivell suprem. Destaquen el torró de ratafia i carquinyolis, el de pa torrat, oli i sal, el de tiramisú o el de tatin de poma.
📍 Carretera del Montseny, 12, Sant Esteve de Palautordera
Bomboneria Pons
Tornem a la capital catalana. Ara et recomanem la Bomboneria Pons és un dels tres obradors de xocolata artesanals que encara estan en funcionament a Espanya i els seus bombons i creacions estacionals es gaudeixen amb delit a Barcelona i a tota la península. Un negoci familiar obert el 1960 que ara regenta la segona generació amb Alex Pons. Per als qui gaudeixen dels torrons, els tres torrons més celebrats de la casa ja estan a la venda: el Cubà Negre (cruixent praliné d'ametlla Marcona barrejat amb neula de neula triturada), el de crema cremada (deliciós massapà de farina d'ametlla Marcona amb rovell d'ou) i el de mousse de Xixona.
📍 C/ d'Olzinelles, 78, Barcelona
Xocosave Pastissers
Des de croissants acabats de fer fins a pastissos personalitzats i panettones premiats, també torrons. Gaudeix de l’autenticitat i la qualitat de Xocosave Pastissers, una excel·lent pastisseria del Camp de Tarragona. Pots tastar el torró artesà de xocolata amb llet i avellanes caramel·litzades o el torro artesà de whisky i nous. També hi ha de Jack Daniels, de Mar de Cava, de gerds, de lotus amb cafè i baileys. L'última novetat, impressionant, és el torró de xocolata Dubai, que és el farcit de festucs amb pasta festuc sèsam amb kadaif.
📍 C/ Sant Joan, 32 A, Reus; C/ Major, 33, Riudoms
La Campana
Més de 130 anys de tradició. Aquesta és la impressionant trajectòria de la pastisseria barcelonina La Campana. Fundada per Francisco Mira Miralles el 1890, utilitzen amb la mateixa passió de sempre matèries primeres del mercat que ofereix la dieta mediterrània: ametlla, marcona, mel de romaní i una presentació adaptada als gustos dels temps actuals. Aquí podràs trobar una àmplia gamma de torrons de massapà, coco, guirlache, massapà amb fruita o xocolata negra amb avellanes. Aquests serien els tradicionals, però una de les novetats d'enguany és el de praliné de nous i festucs. Tots boníssims!
📍 C/ de Princesa, 36, Barcelona