La coliflor és una de les verdures més odiades juntament amb les cols de Brussel·les (que, per cert, estan emparentades). Pertanyen a la família de les crucíferes i tenen unes qualitats nutritives que mereixen tenir en compte. Són una excel·lent font de vitamines A i K i, entre els seus minerals, destaquen el magnesi, el potassi i el fòsfor. A més, conté una alta quantitat d'antioxidants.
5 receptes riquíssimes per menjar coliflor sense saber-ho
És cert que quan la cuines, sobretot en bullir-la, fa olor molt malament. Però molt. Encara que també cal dir que la coliflor és bonica. Realment és molt més atractiva que una avorrida mongeta tendra o uns espinacs, que podria passen per qualsevol mena de fulles de qualsevol arbre. No creus? En definitiva, que com és bonica, rica en nutrients i està bé de preu, la coliflor es mereix una nova oportunitat. Ho intentarem amb aquestes noves receptes.
Filets de coliflor amb salsa
Neteja la coliflor i talla-la a filets o talls d'uns dos dits de gruix. Agafa una paella i cuina per ambdós costats. Tardaran uns tres o quatre minuts a daurar-se. La salsa pot ser a la teva elecció, pots apostar per una de formatge si vols camuflar més el sabor de la verdura. Escull-ne un de pasta dura, ratlla'l i reserva. La manera més senzilla d'elaborar la salsa de formatge és partint d'una beixamel, en aquest cas una mica més líquida del normal. Quan la farina i la llet agafin consistència, afegeix el formatge i remou fins que es formi una salsa homogènia. Cobreix els filets de coliflor amb aquesta salsa i deixa't sorprendre pel sabor!
Xips de coliflor
Amb aquesta recepta podràs deixar tots els teus convidats amb la boca oberta i és que ningú no es creurà que els has posat aquesta verdura amb tan mala fama per a un pica-pica. Separa la coliflor en poms petits, de mos. En un bol afegeix les teves espècies favorites. Una bona opció pot ser: pebre vermell, empebra negra molta, cúrcuma i caiena si vols donar-li un toc picant. Amb una culleradeta de cada una en tens prou per a una coliflor gran. Després, un bon raig d'oli i un all picat. Barreja bé tots aquests ingredients i afegeix les flors de coliflor. Assegura't que s'impregnen bé i reparteix-los en una safata de forn (millor si poses paper de forn perquè no s'enganxi). Enforna uns 20 minuts a 180 °C i tindràs llest un pica-pica tan saludable com saborós.
Crema de coliflor
Tothom sap que en crema o puré és més fàcil camuflar qualsevol classe de verdura o llegum i, per tant, són ideals perquè els nens es familiaritzin amb altres sabors. Per a aquesta crema senzilla només necessites una coliflor, una ceba i un vas de llet (pot ser beguda vegetal si ho prefereixes). És un punt extra tenir brou de verdures preparat, si no, val amb aigua. Sofregeix la ceba picada fins que comenci a veure's transparent i afegeix la coliflor trossejada (guarda la tija per a un brou). Deixa un parell de minuts i afegeix la llet. Després cobreix amb aigua o brou de verdures i deixa cuinar fins que la verdura sigui tendra. Salpebra el gust i tritura amb la batedora.
Hamburgueses
Una altra recepta per sorprendre i no revelar l'ingredient principal fins al final. Cou la coliflor ja trossejada i esmicola-la amb ajuda d'una forquilla. Afegeix dos ous, dues cullerades de pa ratllat, unes altres dues de formatge en crema i parmesà ratllat i salpebra al gust. Una vegada estigui tot barrejat, fes boles amb les mans i aixafa-les en forma d'hamburguesa. Si t'han quedat massa soltes, pots cobrir-les en pa ratllat abans de passar-les per la paella. Una vegada cuinades pots menjar-les com un filet o posar-les en pa d'hamburguesa amb els extres que més t'agradin.
Pizza
No podia acabar aquest llistat sense la recepta més buscada. Aquesta és la més senzilla que jo he trobat. Primer cal triturar bé la coliflor i posar-la al microones durant 8 minuts a màxima potència. Si el teu bol és molt alt, però estret, treu-la uns minuts abans i remou abans de seguir. Després afegeix un ou i formatge ratllat, pot ser mozzarella, per exemple. Una mica de sal i toca barrejar molt bé. Estén la massa a la safata del forn (amb paper) i enforna uns 15 minuts, fins que la vegis daurada.
Deixa que es refredi una mica i afegeix els ingredients que més t'agradin com pot ser el tomàquet, alguna cosa de formatge, pernil, uns xampinyons o unes anxoves. Enforna uns cinc minuts més perquè el formatge es fongui i llista.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!