No ens calen excuses per anar a un restaurant i tastar els plats que ens puguin oferir. Així i tot, hi ha dates assenyalades en les quals és quasi obligatori anar a un restaurant i enamorar-se. Especialment, en les dates més romàntiques de l'any com Sant Jordi o Sant Valentí. Precisament, aquest divendres 14 de febrer és Sant Valentí i des de La Gourmeteria et portem una selecció diversa perquè puguis conèixer llocs on tastar menús degustació ideals per una cita amb la teva parella i enamorar-se encara més. A continuació, els millors restaurants de Barcelona per celebrar el Sant Valentí.

Els millors restaurants de Barcelona per celebrar Sant Valentí

Coya

Aquest menú de dues persones es caracteritzarà per plats fets únicament i exclusiva pel cap de setmana del 14 i el 15, dates en què el menú estarà disponible. Alguna de les creacions culinàries que delectaran els comensals seran: la causa de tonyina, el tiradet de vieires, els llagostins tigre, entre altres, i unes postres molt especials: un cor de xocolata amb cafè i fava tonka. El preu del Menú Sant Valentí tindrà un cost de 85 € per persona i inclourà mitja ampolla de xampany. A més, per completar l'experiència gastronòmica, podreu gaudir del Cupido Sour: Pisc infusionat amb maduixes fresques, licor de litxi i un toc d'aigua de roses.

NuBcn

Pujant pel carrer del Doctor Fleming trobem, a mà dreta, una àrea de restauració adjacent al DiR i al Cinesa Diagonal. Es tracta del complex d'oci en el qual s'ubica el Nubcn, un restaurant que, en comparació amb els altres, destaca pel glamur i la dimensió del local. Al Nubcn s'hi arriba pujant una ampla rampa que condueix a la recepció del restaurant. A dins, una gran sala interior, fosca i heterogènia, dona la benvinguda als comensals. Es tracta d'un espai fosc i íntim, on predomina el color negre i on les taules es reparteixen amb un estil desigual. A mà esquerra, una gran terrassa assolellada congrega més taules distribuïdes de manera similar. L'espai és força mixt, apte tant per fer un dinar formal com per prendre una copa al vespre amb una sessió de DJ en directe.

Per a Sant Valentí, el restaurant té un menú únic per a l'ocasió. Aquest consisteix en un mini nigiri de tonyina vermella i fregida, un bombó de foie micuit i caramel i un suflé de patata i pernil ibèric per començar, seguit d'un entrant de gnocchi artesà amb futti di mare. A continuació, els comensals es delectaran del plat principal, un filet de vedella amb acompanyament de verdures i cafè de París. Per tancar, els més enamorats acabaran amb un cor de xocolates. Aquest deliciós menú es podrà degustar per 65 €.

Albé

El restaurant Albé és preciós en el sentit més literal de la paraula: és una joia tenir aquest nivell de cuina, tant de tècnica com de producte, combinant dues gastronomies mediterrànies. És preciós a la superfície: camines pel carrer de Mallorca, a l’alçada d’Aribau, travesses el llindar d’Albé i entres en un espai càlid, comfortable i estètic on ve de gust entaular-se una bona estona. I per acabar, és preciós en els seus líquids: on més tastarem aquesta bona selecció dels vins del Líban? En cap lloc perquè, de fet, Albé és un restaurant únic, com a mínim, al nostre país.

Somni

Somni té moltes virtuts (vaig haver de pessigar-me en veure quadres de Miró i Cuixart de camí cap al lavabo), però la més destacada és que ofereix cuina del país al bell mig de Barcelona. Per què trobo que això és important? Perquè si de veritat volem posar en relleu el valor de la nostra cuina, ens cal oferir-la sense miraments: que un restaurant d’hotel abanderi la cuina d’aquí és una bona defensa a primera línia del fet que creiem en el receptari propi, en el xup-xup, en el mar i muntanya, en el fricandó i l’arròs a la cassola i també alguns clàssics afrancesats que gairebé ja no es troben. I tan bé ho fan que sigui lloc on parar-hi sol o amb amics, família, parella o companys de feina.

Gala Sushi Club

Aquest local que fa poc més d'un mes que ha obert les portes és l'excepció que confirma aquella norma de les segones parts no acostumen a ser bones. Perquè sí, aquesta segona part, aquesta extensió del Restaurant Gala és una molt bona idea (de fet per mi, és encara millor). Gala Sushi Club neix com un nou espai dins del restaurant Gala del Grup Isabella's amb una carta cent per cent japonesa. Una aposta per donar a conèixer la qualitat del sushi i donar-li així un espai propi on ser el protagonista, ja que el Restaurant Gala ja oferia una mica de sushi a la seva carta. La proposta gastronòmica és una carta basada en uramakis, nigiris i plats d'autor i tot maridat amb una minuciosa selecció de sakes, còctels i destil·lats japonesos. De fet, només arribar, en veure la gran taula que ocupa gairebé tot l'espai, es poden veure unes petites gerres amb una mica de sake, cortesia de la casa, per degustar i nosaltres, ens hem aventurat a tastar-ne un segon, que es diu MIO, i és espumós i afruitat, un vici que recorda al nostre cava.

Cafè del Centre i Paradiso

Si el que vols és una cita que no s’oblidi mai, l’ideal serà sopar al Cafè del Centre i acabar a Paradiso. Comença a un local emblemàtic de Barcelona on podràs degustar tapes d’autor en un ambient tranquil i ple d'història. Des de 1873, aquest lloc és ideal si busques gaudir d'un sopar relaxat en un entorn únic. Un cop sopat, si vols sorprendre de veritat la teva cita, porta-la a Paradiso, un local amagat darrere la nevera del Pastrami Bar. Aquest espai màgic, inclòs entre els 50 millors bars del món durant quatre anys consecutius, t’ofereix una experiència totalment única: còctels que no són només begudes, sinó veritables obres d’art sensorial. Deixa't sorprendre per la seva creativitat amb còctels fluorescents o combinats amb ulleres 3D, i tanca la nit amb una sensació d’exclusivitat i màgia.

SkyBar

Finalment, Skybar també té la seva pròpia i selecta proposta: un xarrup de gaspatxo amb encenalls de pernil ibèric com a aperitiu i uns entrants de llagostins cruixents amb salsa agredolça i croquetes de pernil per començar. Per als segons, es podrà triar entre un exquisit filet amb guarnició o un salmó amb verdures saltades. I, per tancar, un coulant de xocolata amb gelat de vainilla de postres. A més, el restaurant oferirà dos còctels de benvinguda, a escollir un de Sant Valentí o un altre de Sant Solterí. El primer combina la suavitat del vodka Grey Goose Original amb la frescor del suc de llima, la dolçor del xarop de cirera i el toc especiat de la ginger beer, coronat amb una elegant rosa comestible per a un brindis romàntic. D'altra banda, el Single's Cocktail és una combinació sofisticada de rom Santa Teresa 1796 Speyside, el toc dolç del Kahlua i xarop simple, la intensitat del cafè i la frescor de l'aigua tònica, tot rematat amb una aromàtica branca de canyella, ideal per brindar per l'amor propi a Sant Solterí. Podràs tastar tant el menú com el còctel per 50 €.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!