El croissant és el rei indiscutible de la brioixeria. Una mitja lluna de pasta de full que tradicionalment es fa amb mantega, però que ja té versions de tots els sabors. Una de les més gormandes és la de xocolata, però a les pastisseries en trobaràs de crema, nata, festuc o qualsevol altre sabor que t'imaginis. Se sol associar el croissant amb França, tot i que es creu que l'origen d'aquest dolç es troba a Àustria. Sigui com sigui, per menjar un bon croissant a casa nostra, el millor que pots fer és visitar alguna d'aquestes 3 pastisseries que s'han endut el premi a Millor Croissant Artesà de l'Estat durant els últims anys.

On trobar el millor croissant

Barcelona concentra un gran nombre de pastisseries de molta qualitat en les quals trobarem, a més de croissants, el millor panettone, torrons, coques i tota mena de dolços tradicionals i estrangers. Però arreu de Catalunya hi ha moltes pastisseries excel·lents que també ofereixen productes de gran qualitat, entre els quals trobem també el millor croissant de l'Estat. Aquestes són les pastisseries on gaudir d'aquest dolç tan popular.

Pastisseria Brunells - Barcelona

La pastisseria Brunells és qui ostenta actualment el títol d'elaboradors del Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat. Un títol que ha revalidat enguany després de guanyar-lo per primer cop l'any 2020. Per proclamar-se campió, el jurat ha tingut en compte els criteris de valoració següents: el color atorgava 10 punts, així com el format i l'acabat. L'alveolat i el fullat 15 punts cadascun, i finalment, el sabor 40 punts. En total, una puntuació de 100. El premi, a més a més del títol de Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat, també inclou l'entrega de 1000 euros en metàl·lic.

Andreu Sayó pastisseria Brunells / Foto: Cedida
Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells / Foto: Cedida

Pastisseria Prat "Can Carriel" - Roda de Ter

Fora de la gran ciutat també hi ha pastisseries catalanes amb prestigi nacional. En aquest cas estem parlant de la pastisseria Prat "Can Carriel" a Roda de Ter (Osona). Aquest establiment, obert des de l'any 1900 i regentat per la 4a generació de pastissers, va guanyar l'any passat el premi a Millor Croissant Artesà de l'Estat. Un premi que, igual que la pastisseria Brunells, va obtenir per segona vegada després de debutar el 2017. A més d'aquesta distinció, però, Prat "Can Carriel" també té un Solete de la guia Repsol 2024 i el reconeixement de Mestre Artesà Alimentari del mateix any.

Pastisseria Canal - Barcelona

Tornem a Barcelona per visitar la pastisseria Canal, guanyadora del premi a Millor Croissant Artesà de l'Estat en l'edició de l'any 2022. A diferència de les altres dues pastisseries, la Canal ha guanyat el premi fins a 3 vegades (2022, 2019 i 2016). A més de croissants, però, aquesta pastisseria de Barcelona també elabora panettone. De fet, elabora el Millor Panettone Clàssic d'Espanya 2024. Un establiment amb 50 anys d'història que demostra que a Catalunya s'hi fan molts productes diferents d'una qualitat excepcional.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!