El panettone és un dolç típic italià que s'ha popularitzat a Catalunya en els darrers anys. Malgrat que se'n pot trobar durant tot l'any en supermercats i pastisseries, el moment més típic per menjar-se'l és a Nadal. Els més habituals són el clàssic de fruites i el de xocolata. Avui et portem tres pastisseries on trobar els millors panettones de Barcelona.

Els millors panettones de Barcelona

Obrador Panes Creativos

Daniel Jordà és el mestre forner que regenta l'obrador Panes Creativos, al barri de Nou Barris de Barcelona. Una botiga especialitzada a elaborar pans singulars, com el pa de síndria, d'anxova i remolatxa o de mandarina, però que també elabora altres tipus de dolços. Un dels pocs pastissos que elabora Jordà al seu forn és el panettone. L'any passat, al concurs que organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, el panettone de Daniel Jordà va guanyar en la categoria de millor panettone clàssic 2022. Una distinció que enguany no ha revalidat, però que demostra el gran nivell de la pastisseria de l'obrador de Panes Creativos. 

📍 Panes Creativos - Plaça de Garrigó, 5 (Barcelona)

Malgrat que se'n pot trobar durant tot l'any en supermercats i pastisseries, el moment més típic per menjar-se'l és a Nadal. Els més habituals són el clàssic de fruites i el de xocolata

L'Atélier

La pastisseria l'Atélier és l'establiment amb el millor panettone de xocolata 2022. A més de vendre-hi dolços, a l'Atélier també hi imparteixen cursos per aprendre a fer-los. 'Atélier' en francès vol dir 'taller', un espai de creació, però també d'aprenentatge, en el qual els mestres pastissers i els clients que s'hi animin poden crear autèntiques obres d'art. Eric Ortuño, mestre responsable de la pastisseria, elabora - juntament amb el seu equip - una varietat de dolços, tant sòlids com líquids, que no tenen res a envejar a la joia de la corona dels panettones de xocolata.

📍 L'Atélier - C. Viladomat, 140 bis (Barcelona)

Vallflorida Xocolaters

L'útlima pastisseria és la campiona, per partida doble, del concurs de millor panettone de l'estat 2023. Vallflorida Xocolaters, liderada pel pastisser Lluís Costa, elabora el millor panettone clàssic i el millor panettone de xocolata de Catalunya, i de la resta d'Espanya. Per primera vegada, una pastisseria s'ha proclamat vencedora en les dues categories del concurs organitzat per l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. Situada a Sant Esteve de Palautordera, la pastisseria elabora també xocolata artesana, sota el paraigua de Bean To Bar (marca que aplega petits productors de xocolata artesana arreu del món) i altres dolços i xocolates de diferents tipus. 

📍 Vallflorida Xocolaters - Carretera del Montseny, 12 (Sant Esteve de Palautordera)

Pastisseria Carrió

Oriol i Anna Carrió recullen el llegat que el seu avi, forner, va insuflar a l'ADN d'aquesta família. Els dos germans conformen la tercera generació que endolceix la clientela de barri i que, des de Gràcia, manté viva una tradició de 40 anys amb la qualitat de sempre. El seu és un panettone especial, fet de limoncello, i elaborat en dues racions diferents. D'una banda el panettone de 500 gr, i de l'altra, el gran panetone de quilo, una joia que brilla sola en qualsevol taula d'esmorzar, dinar, berenar o com a postres de Nadal.

📍 Pastisseria Carrió - C/ de Bailèn, 216 (Barcelona)

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!