Avui és el dia mundial de la pizza, un plat originari d'Itàlia que es pot trobar a qualsevol racó del món. Té múltiples versions, des de la napolitana fins a la de Nova York, i s'elabora amb tota mena d'ingredients i en qualsevol classe de forma: pizzes mitjanes, familiars, al tall, quadrades, de carn, de verdura, de formatge, de peix... Hi ha tantes pizzes com persones, però si vols tastar les millors de Catalunya, avui et portem les 3 millors pizzeries del país. Restaurants premiats que destaquen per la qualitat del seu producte i per una tècnica impecable que els permet servir unes pizzes excel·lents.
On trobar la millor pizza
La pizza és un plat tan popular que es pot trobar en moltes cadenes de menjar ràpid o congelades als supermercats. També la pots fer casolana, sigui amb una massa comprada o feta per tu. Però la millor pizza sempre serà la que elaboren els pizzers professionals als seus restaurants. Per aconseguir una massa cruixent i ben cuita convé tenir un forn potent que arribi a temperatures que un forn domèstic no pot assolir. És per això que si vols gaudir de la millor pizza de Catalunya has de visitar algun d'aquests 3 restaurants.
Sartoria Panatieri - Barcelona
Segurament és la pizzeria més famosa de Catalunya i de la resta de l'Estat. La Sartoria Panatieri és la segona millor pizzeria d'Europa i la vuitena del món (sense contar Itàlia). Un reconeixement a la qualitat del producte i la feina de Rafa Panatieri, Jorge Sastre i el seu equip que els ha portat a convertir-se en la millor pizzeria de Catalunya durant diversos anys consecutius. Els premis a millor pizzeria els atorga el portal 50 Top Pizza, que cada any elabora un rànquing amb les millors pizzeries de cada regió.
![PIZZERIA SARTORIA PANATIERI pizzers / Foto: Montse Giralt PIZZERIA SARTORIA PANATIERI pizzers / Foto: Montse Giralt](/uploads/s1/37/79/47/86/pizzeria-sartoria-panatieri-pizzers_15_630x420.jpeg)
La Balmesina - Barcelona
Massimo Morbi i Alessandro Zangrossi són els artífexs del projecte de la Balmesina, una pizzeria de Barcelona que ocupa el novè lloc al rànquing de les millors d'Europa i la posició 51 del món. Morbi i Zangrossi aposten pels productes no industrials, una selecció de vins naturals, cerveses artesanes i kombutxa que emfatitza la consistència de l'experiència.
Gasparic - Can Blanc, Santa Pau (la Garrotxa)
Un ambient alegre i confortable, amb llenya, terracota i el típic forn de llenya napolità: així es presenta aquesta pizzeria, molt estimada pels clients locals, oberta a Can Blanc, al municipi de Santa Pau, a tocar d'Olot. Gasparic és la 38a millor pizzeria d'Europa i és una de les recomanades a la guia de 50 Top Pizza 2024.