Així com les castanyes venen més de gust quan fa fred, els panellets es poden menjar independentment del temps que faci. Un pecat dolç deliciós que pots fer a casa d'una manera ben senzilla. Tant si ets de l'equip dels tradicionals, amant dels pinyons i les ametlles, com si prefereixes sabors menys habituals, com el coco o el codonyat, prepara tots els ingredients i posa't mans a l'obra amb aquestes receptes delicioses.
Panellets de pinyons
Un clàssic infal·lible. Els panellets de pinyons tenen el cor robat a tots els catalans. Abans de fer-los, però, necessitaràs el massapà. Aquests són els ingredients que hauràs de fer servir:
- 500 g d'ametlla en pols
- 667 g de sucre
- 16 g de clares d'ou
- 4 o 5 gotes d'essència de llimona o oli essencial de llimona
Per fer el massapà pots consultar aquí la recepta. Una recomanació molt important a tenir en compte a l'hora de cuinar-los és que, en general, els panellets s'han de flamejar, no coure. Això vol dir que els has de tenir al forn el temps just i necessari per daurar-los (uns 6-8 min a 220-230 graus). Si els tens més temps, el massapà es pot fondre. Així que els has de vigilar bé
🥧 Recepta de panellets de pinyons
Panellets de pinyons sense sucre
Si t'encanten els panellets de pinyons, però no en vols menjar perquè porten massa sucre, et portem la solució. Pots fer-los a casa sense sucre amb els ingredients que tens a continuació:
- 300 g de massapà blanc sense sucre
- 300 g de pinyó europeu
- 1 ou batut
- L'almívar d'un pot petit de cirera (només volem l'almívar, la cirera no)
- Colorant color ou
🥧 Recepta de panellets de pinyons sense sucre
Panellets d'ametlla
Els panellets d'ametlla són boníssims, malgrat que no són tan populars com els de pinyons. Una recepta tradicional molt semblant, però amb alguna petita variació. Si no t'agraden les ametlles, pots provar de fer-los amb algun altre fruit sec, encara que el resultat final pot ser una mica diferent.
🥧 Recepta de panellets d'ametlla
Panellets de coco
Passem als panellets menys tradicionals. Els de coco són habituals a les pastisseries, però no és una fruita autòctona que s'hagi consumit tota la vida. Per fer aquests panellets només necessitaràs:
- 200 g de massapà blanc
- 80 g de coco ratllat
- 1 clara d'ou
- 1 ou batut per pintar
Amb un gust molt característic, però sobretot una forma única, aquests panellets et permetran explotar al màxim la teva creativitat a la cuina.
🥧 Recepta de panellets de coco
Panellets de codonyat
Per últim, els panellets de codonyat, un producte de tota la vida que de vegades oblidem que també es pot fer servir als panellets. Es tracta d'una recepta curiosa que recorda més als bombons farcits que als panellets típics. És una bomba de sabor amb tots els ingredients per triomfar a la tardor. Per fer-los necessitaràs:
- 300 g de massapà blanc
- 150 g de codonyat
- Sucre de gra
🥧 Panellets de codonyat
Ara només és qüestió d'escollir la teva recepta preferida i posar-te a cuinar el dolç més típic de tardor de Catalunya.