El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.
Menús per al cap de setmana
Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!
Menú de dissabte
Fideuada de sípia
Hi ha moltes maneres de fer els fideus de mar. Per a aquest dissabte, volem que la sípia sigui la protagonista i per aquest motiu hi afegirem la tinta d'una sola sípia. D'aquesta manera, la tinta no ens tenyirà la pasta de color negre, però ens aportarà tota l'essència de la sípia que busquem. Juntament amb un fumet de peix de roca, tot plegat ens garantirà un sabor excel·lent en aquest plat. Petites variants sobre una mateixa recepta que permetrà obtenir diferents resultats amb matisos que, de vegades, resulten sorprenents. Senzill i bo. Bon profit!
🤤 Recepta de fideuada de sípia
Orada al forn amb pinyons
En aquest cas veurem com elaborar una recepta tradicional del mestre Lladonosa. L'orada amb pinyons té molt de sentit quan la tastes. El sabor dels pinyons amb la carn d'aquest peix conformen una combinació molt ben trobada. Un acompanyament delicat com el tomàquet i la ceba complementen aquest plat que resulta molt fàcil de cuinar. Vols saber com es fa? Som-hi!
😋 Recepta d'orada al forn amb pinyons
Menú de diumenge
Sarsuela amb llagosta
Com diu l'expert Jaume Fàbrega, la sarsuela és el plat de peix i marisc més luxós i bo de tota la Mediterrània. I quan esdevé òpera (amb llagosta), ja és la bomba! Fins i tot, en Josep Pla, també menciona aquest plat com un dels millors del nostre receptari, amb el que el mateix Salvador Dalí, i a casa seva, captivava els convidats més estimats. Certament, no és dels plats més econòmics, però el cost dels seus productes frescos el fa, precisament, més especial i només indicat per a poques ocasions ben especials, com per Nadal, per Cap d'Any, un aniversari, o aquella celebració s'ho mereix.
🍴 Recepta de sarsuela amb llagosta
Suquet de turbot amb cloïssa gallega
Quan arriba l'hivern, i als qui ens agrada la cuina, comença el neguit de pensar i decidir quina serà la recepta amb la qual sorprendrem els amics i família. Aquesta d'avui, és la recepta que necessites: recepta tradicional, bon producte i un luxe a taula. I, entre tu i jo, tampoc és tan complicada de fer. T'atreveixes a fer-la i deixar bocabadats els convidats?