L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i El Nacional seguim oferint clips audiovisuals, amb la iniciativa compartida de “Els Acadèmics”. Un projecte on els membres de l’ACGN es podran donar a conèixer, amb un to més didàctic i distès tots aquells aspectes de la nostra gastronomia i de la nostra cultura catalana. 

Aquesta setmana, és el torn de Ramon Agenjo, actual tresorer de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, i empresari del sector cerveser i alimentari. Agenjo és llicenciat amb ADE i Econòmiques, i actualment és el conseller i secretari de S.A. Damm, Patró-Director de la Fundació Damm i President del Club de Futbol Damm, un referent del futbol base català i espanyol, 100% altruista. El tresorer de l'ACGN és també el President del World Padel Tour, així com mecenes, patró o membre de la junta directiva de diferents institucions educatives, esportives, socials, culturals i gastronòmiques del país.

Agenjo ha estat sempre, des de ben petit, vinculat al món de la gastronomia i l’alimentació. Per això, una de les seves grans aficions és cuinar. Molt aficionat a la cuina alsaciana, d’on provenen els seus avantpassats, gaudeix cuinant pels seus convidats especialitats de la regió com la choucroute.

En el següent vídeo, Ramon Agenjo ens parlarà sobre la història del llúpol així com de les seves propietats. En coneixeu algunes? 


La cervesa, una beguda àcida?  

Agenjo explica com el llúpol ha contribuït a donar-li el sabor amarg a la cervesa. De fet, "fins al segle XXI era una beguda àcida, no era amarga". El tresorer de l'ACGN aprofundeix amb el llúpol i n'exposa les seves propietats, així com els indrets on es pot trobar. 

"El llúpol que ens interessa per elaborar la cervesa és el femení, que ens ofereix les millors amargors i les millors aromes". A Espanya el llúpol predomina a Lleó, així com a Galícia i a La Rioja. A Catalunya no es conreava llúpol, però els pagesos de Prades el van incorporar als seus conreus. I fins avui dia, que "es planten 8 hectàrees de llúpol a Prades", conclou Agenjo.