La patata és un producte bàsic molt versàtil. Un aliment que fem servir en multitud de plats tradicionals, sovint com a acompanyament, però que també pot brillar com a ingredient protagonista. La patata es pot bullir, fregir, rostir, aixafar, tallar a làmines, a rodanxes, a daus... És un dels productes més útils a la cuina i et servirà per a fer qualsevol plat que vulguis. Avui et portem una selecció de 5 receptes que pots fer amb patates si t'has quedat sense idees per cuinar.
5 receptes amb patates
A més d'afegir-la als teus rostits i guisats, la patata té molt de potencial com a ingredient protagonista. Agafa paper i boli i anota aquestes receptes i consells.
Puré de patata
La xef del restaurant Semproniana, Ada Parellada, ens explica com aconseguir el puré de patata més cremós de tots. Es tracta d'un plat senzill, deliciós i molt reconfortant que permet gaudir d'una recepta que no té cap complicació, però que requereix certa traça per clavar-la i aconseguir que sigui cremosa. La clau està en els ingredients, però sobretot en la mesura que els posem i la manera com els combinem. Per fer el puré de patata més cremós hi ha dues versions igual de bones, però que es diferencien per un petit detall. La versió amb oli d'oliva és una mica més espessa, mentre que la versió amb mantega és un pèl més cremosa. Independentment de quina escullis, amb aquesta recepta aconseguiràs un resultat cremós inigualable.
🥔1️⃣ Recepta de puré de patata
Crema de porros i patata
La crema de porros i patata no deixa de ser una Vichyssoise calenta i només per això, pel canvi de temperatura, ja no podem anomenar-la com a tal, tot i que els ingredients són exactament els mateixos. Per tant, és una recepta que pots cuinar a l'estiu i a l'hivern perquè sempre serà benvinguda. La decoració la pots fer com tu vulguis. Es pot acompanyar de crostons, uns dauets de pernil ibèric passats per la planxa o unes tires de porro saltades a la paella.
🥔2️⃣ Recepta de crema de porros i patata
Braç de patata
El braç de gitano és el dolç català més emblemàtic de tots. I no només ho diem nosaltres, sinó que els diferents gremis de pastisseria de Catalunya així ho han decidit. Però més enllà del dolç, el braç és un format que es pot adaptar a altres ingredients. En aquest cas, la patata. Un plat d'aquells que fa casa, amb el sabor reconfortant que recorda a l'amanida russa o als ous farcits, amb un conjunt d'ingredients que eleven la patata al següent nivell.
🥔3️⃣ Recepta de braç de patata
Patata panadera al microones
Si vols fer un plat amb patata, però no tens gaire temps ni et vols complicar a la cuina, aquesta patata panadera al microones és la teva millor opció. Un plat ràpid i senzill, però que també és boníssim. Un bon recurs per fer servir de tant en tant que et permetrà gaudir al màxim d'un producte que, com bé hem dit abans, es pot cuinar de qualsevol manera.
🥔4️⃣ Recepta de patata panadera al microones
Patata, coliflor i bacallà amb allioli de julivert
Acabem la llista de recomanacions amb un plat una mica més elaborat. Una recepta que inclou verdura i peix, així com un allioli de julivert exquisit. Una fusió de sabors a la catalana en què la patata està a mig camí entre acompanyament i protagonisme, malgrat que, en realitat, els productes que podries canviar són els que semblen més importants: coliflor i bacallà. La patata és difícilment substituïble.