La millor manera de fer passar la calor és preparar una recepta fresca i reconfortant. De la mateixa manera que a l'hivern ve de gust un bon plat d'escudella, l'estiu és l'època ideal per preparar amanides d'allò més senzilles i saboroses. A més de menjar sa, amb aquestes receptes d'amanides podràs sorprendre els teus de la manera més personal: pots adaptar els ingredients i les quantitats als teus gustos i necessitats. Aquestes són les millors receptes d'amanides per fer passar la calor a l'estiu.
Amanida catalana
L'amanida catalana és una de les més clàssiques del receptari tradicional. No és més que una amanida verda amb embotits catalans. És una preparació versàtil que admet ingredients com espàrrecs blancs, cogombre, olives negres, pebrot vermell, rave, fuet, xoriç, llonganissa, anxoves i tota mena de productes típics de la terra. No hi ha una sola manera de fer una amanida catalana; de fet, segurament no hi ha dos maneres iguals de fer-la. Però amb la recepta que et proposem podràs fer-te una idea de quines quantitats i en quines proporcions pots combinar els diferents ingredients que hi vulguis incloure.
🥗 Recepta d'amanida catalana
Amanida d'estiu
L'amanida refrescant per excel·lència és la d'estiu. El nom no dona gaires pistes sobre els ingredients que porta, però sí que ens permet saber que, tal i com passava amb l'amanida catalana, la d'estiu també és una preparació versàtil. Tonyina, nous, surimi o anxoves són alguns dels sabors i textures principals d'una amanida que pots omplir de tot el que t'agradi. L'única "condició" és que siguin ingredients refrescants i suculents.
🥗 Recepta d'amanida d'estiu
Amanida 10 estacions
Tothom coneix la pizza 4 estacions, però segurament no estàs tan acostumat a gaudir de l'amanida 10 estacions. Un totterreny ple d'ingredients amb el qual segur que et quedaràs tip. En aquest cas, els ingredients vinculats a cada estació són els que són, però igual que en les receptes anteriors, pots modificar lleugerament els que no t'agradin.
🥗 Recepta d'amanida 10 estacions
Tomàquets de Montserrat amb anxoves
Fàcil i inequívoc: un bon plat de tomàquets de Montserrat amb anxoves és l'únic que necessites per ser feliç. Dos ingredients refrescants que combinen de meravella i que regats amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra creen una amanida deliciosa. La qualitat del producte, en aquest cas, serà determinant per aconseguir el millor plat possible. Si les tomates són bones i les anxoves també, com unes anxoves de l'Escala, per exemple, el resultat final serà excepcional.
🥗 Recepta de tomàquets de Montserrat amb anxoves
Amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima
Per últim, una amanida de fruita amb el meló com a protagonista. Amb permís de la síndria, no hi ha cap fruita més refrescant que el meló. I si a més la combines amb l'alvocat i amb una gustosa vinagreta de llima, aconseguiràs un plat exquisit, sorprenent i no gaire habitual.