Teniu ganes de cremes de verdures i plats amb els ingredients de temporada? Si és així, a continuació us proposem 5 receptes diferents per fer aquests dies a casa vostra amb carbassó i aprofitar totes les possibilitats que ens ofereix aquest producte de la tardor, que en són moltes! El carbassó és un ingredient amb múltiples opcions culinàries: en crema, a la planxa, cuit, cru, en carpaccio... Per això és una d'aquelles verdures que et recomanem que sempre tinguis a la nevera de casa, perquè amb un parell d'ingredients es poden preparar plats molt fàcils, sans i ràpids que ens salven de qualsevol contratemps. A més, té moltes propietats nutricionals, entre les quals destaca la seva gran capacitat depurativa i diürètica. Només aporta 15 calories per cada 100 grams, convertint-se en un producte molt poc calòric ideal per al nostre dia a dia.
🥒 Tots aquests aliments pots plantar durant aquest mes
🕧 30 minuts / 🍴 Fàcil
Ingredients
- 2 carbassons
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Mel
Recepta per fer carbassó amb mel
- Primer, s'han de rentar bé els carbassons, ja que no els pelarem.
- Tallem els carbassons a rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament. Si les feu més primes quedaran com unes xips, també boníssimes.
- Posem a escalfar una paella amb un bon raig d'oli d'oliva verge, i quan estigui calent, col·loquem els carbassons però sense amuntegar-los.
- Els anem fent a poc a poc, a temperatura mitjana-alta i vigilant que no es cremin. Hem de controlar que els carbassons sempre tinguin oli amb què cuinar-se.
- Els anem donant la volta i anem afegint la resta de rodanxes de carbassons, fins a fer-les totes. Han de quedar amb un toc cruixent.
- Afegim un polsim de sal per sobre i després la mel al gust.
- Els podem servir com unes xips unes a sobre de les altres. Boníssimes!
🕧 30 minuts / 🍴 Fàcil
Ingredients
- 1 carbassó
- Formatge crema light
- Pernil dolç
- Vinagreta: oli d'oliva verge, vinagre, mel, sal i pebre
Recepta per fer rotllets de carbassó, pernil i formatge
- Primer, s'han de rentar bé els carbassons, ja que no els pelarem.
- Els tallem a tires molt fines longitudinalment, per poder fer els rotllets. Ens podem ajudar d'una mandolina de cuina.
- Les cuinem una mica a la planxa amb un raig d'oli d'oliva verge, però no gaire perquè sinó ens costarà més muntar el rotllet.
- És hora de muntar els rotllets! Col·loquem la tira de carbassó, la untem amb el formatge crema i li posem una tira de pernil dolç.
- Així, amb totes les tires de carbassons. Les enrotllem, les col·loquem en un plat i tirem una mica de vinagreta per sobre. Els podem fixar amb uns escuradents. A gaudir!
[banner-AMP_0]
🕧 60 minuts / 🍴 Mig
Ingredients
- 2 carbassons
- 4 patates
- 1 ceba gran
- 2 grans d'all
- Oli d'oliva verge
- Sal i pebre
- 5 ous
Recepta per fer truita de carbassó
- Netegem, pelem i tallem a rodanxes fines les patates, els carbassons i la ceba.
- En una paella gran amb un bon raig d'oli d'oliva verge comencem a cuinar la patata a temperatura mitjana, vigilant que no es cremi.
- Quan faci 20 minuts que es cuinen les patates, afegim la ceba i els carbassons i els alls tallats molt fins.
- Anem remenant per tal que no es cremi. Deixem uns 25 minuts més.
- Mentrestant, batem els 5 ous amb un polsim de sal.
- Passats els 25 minuts, posem les verdures en un colador perquè perdin l'oli que han acumulat i les salpebrem.
- Després, ja els podem afegir amb l'ou i barregem bé tots els ingredients.
- Afegim la mescla a la paella amb una mica d'oli perquè no se'ns enganxi i la deixem 3 minuts per cada costat si us agrada poc feta i 5 si us agrada més feta. Bon profit!
🕧 15 minuts / 🍴 Fàcil
Ingredients
- 2 carbassons
- Pinyons
- Nous
- Orenga
- Formatge parmesà
- Vinagreta: oli d'oliva verge, vinagre, mel, sal i pebre
Recepta per fer carpaccio de carbassó
- Primer, s'han de rentar bé els carbassons, ja que no els pelarem.
- Els tallem a rodanxes molt fines, imitant el carpaccio. Gairebé han de ser transparents.
- Les col·loquem en un plat. No passa res si estan unes a sobre de les altres.
- Fem trossets els pinyons i les nous i els afegim per sobre dels carbassons.
- Afegim el parmesà al gust i la vinagreta per sobre. Ja ho tenim!
[banner-AMP_1]
🕧 30 minuts / 🍴 Mig
Ingredients
- 2 carbassons finets
- Tomàquet fregit
- 1 ceba
- Formatge
- Oli d'oliva verge
- Sal i pebre
Recepta per fer espaguetis de carbassó
- En una paella amb un raig d'oli d'oliva verge cuinem la ceba.
- Mentrestant, netegem els carbassons i amb l'ajuda d'un espiralitzador de verdures fem els fideus com si traiéssim punxa a un llapis.
- Els afegim amb la ceba a la paella i els escalfem. Hem de fer-ho amb delicadesa per no trencar-los.
- Quan estiguin cuinats, afegim el tomàquet i el formatge. Salpebrem. Fàcil i ràpid!