Teniu ganes de cremes de verdures i plats amb els ingredients de temporada? Si és així, a continuació us proposem 5 receptes diferents per fer aquests dies a casa vostra amb carbassó i aprofitar totes les possibilitats que ens ofereix aquest producte de la tardor, que en són moltes! El carbassó és un ingredient amb múltiples opcions culinàries: en crema, a la planxa, cuit, cru, en carpaccio... Per això és una d'aquelles verdures que et recomanem que sempre tinguis a la nevera de casa, perquè amb un parell d'ingredients es poden preparar plats molt fàcils, sans i ràpids que ens salven de qualsevol contratemps. A més, té moltes propietats nutricionals, entre les quals destaca la seva gran capacitat depurativa i diürètica. Només aporta 15 calories per cada 100 grams, convertint-se en un producte molt poc calòric ideal per al nostre dia a dia.

🥒 Tots aquests aliments pots plantar durant aquest mes

 

1
Carbassó amb mel

🕧 30 minuts / 🍴 Fàcil

Ingredients

  • 2 carbassons
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Mel

Recepta per fer carbassó amb mel

  1. Primer, s'han de rentar bé els carbassons, ja que no els pelarem. 
  2. Tallem els carbassons a rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament. Si les feu més primes quedaran com unes xips, també boníssimes. 
  3. Posem a escalfar una paella amb un bon raig d'oli d'oliva verge, i quan estigui calent, col·loquem els carbassons però sense amuntegar-los.
  4. Els anem fent a poc a poc, a temperatura mitjana-alta i vigilant que no es cremin. Hem de controlar que els carbassons sempre tinguin oli amb què cuinar-se.
  5. Els anem donant la volta i anem afegint la resta de rodanxes de carbassons, fins a fer-les totes. Han de quedar amb un toc cruixent.
  6. Afegim un polsim de sal per sobre i després la mel al gust.
  7. Els podem servir com unes xips unes a sobre de les altres. Boníssimes!
2
Rotllets de carbassó, pernil i formatge

🕧 30 minuts / 🍴 Fàcil

Ingredients

  • 1 carbassó
  • Formatge crema light
  • Pernil dolç
  • Vinagreta: oli d'oliva verge, vinagre, mel, sal i pebre

Recepta per fer rotllets de carbassó, pernil i formatge

  1. Primer, s'han de rentar bé els carbassons, ja que no els pelarem
  2. Els tallem a tires molt fines longitudinalment, per poder fer els rotllets. Ens podem ajudar d'una mandolina de cuina. 
  3. Les cuinem una mica a la planxa amb un raig d'oli d'oliva verge, però no gaire perquè sinó ens costarà més muntar el rotllet.
  4. És hora de muntar els rotllets! Col·loquem la tira de carbassó, la untem amb el formatge crema i li posem una tira de pernil dolç.
  5. Així, amb totes les tires de carbassons. Les enrotllem, les col·loquem en un plat i tirem una mica de vinagreta per sobre. Els podem fixar amb uns escuradents. A gaudir!

 

[banner-AMP_0]

3
Truita de carbassó

🕧 60 minuts / 🍴 Mig

Ingredients

  • 2 carbassons
  • 4 patates
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • Oli d'oliva verge
  • Sal i pebre
  • 5 ous

Recepta per fer truita de carbassó

  • Netegem, pelem i tallem a rodanxes fines les patates, els carbassons i la ceba.
  • En una paella gran amb un bon raig d'oli d'oliva verge comencem a cuinar la patata a temperatura mitjana, vigilant que no es cremi.
  • Quan faci 20 minuts que es cuinen les patates, afegim la ceba i els carbassons i els alls tallats molt fins.
  • Anem remenant per tal que no es cremi. Deixem uns 25 minuts més.
  • Mentrestant, batem els 5 ous amb un polsim de sal.
  • Passats els 25 minuts, posem les verdures en un colador perquè perdin l'oli que han acumulat i les salpebrem. 
  • Després, ja els podem afegir amb l'ou i barregem bé tots els ingredients. 
  • Afegim la mescla a la paella amb una mica d'oli perquè no se'ns enganxi i la deixem 3 minuts per cada costat si us agrada poc feta i 5 si us agrada més feta. Bon profit!
4
Carpaccio de carbassó

🕧 15 minuts / 🍴 Fàcil

Ingredients

  • 2 carbassons
  • Pinyons
  • Nous
  • Orenga
  • Formatge parmesà
  • Vinagreta: oli d'oliva verge, vinagre, mel, sal i pebre

Recepta per fer carpaccio de carbassó

  1. Primer, s'han de rentar bé els carbassons, ja que no els pelarem. 
  2. Els tallem a rodanxes molt fines, imitant el carpaccio. Gairebé han de ser transparents.
  3. Les col·loquem en un plat. No passa res si estan unes a sobre de les altres.
  4. Fem trossets els pinyons i les nous i els afegim per sobre dels carbassons.
  5. Afegim el parmesà al gust i la vinagreta per sobre. Ja ho tenim!

[banner-AMP_1]

5
Espaguetis de carbassó

🕧 30 minuts / 🍴 Mig

Ingredients

  • 2 carbassons finets
  • Tomàquet fregit
  • 1 ceba
  • Formatge
  • Oli d'oliva verge
  • Sal i pebre

Recepta per fer espaguetis de carbassó

  1. En una paella amb un raig d'oli d'oliva verge cuinem la ceba.
  2. Mentrestant, netegem els carbassons i amb l'ajuda d'un espiralitzador de verdures fem els fideus com si traiéssim punxa a un llapis.
  3. Els afegim amb la ceba a la paella i els escalfem. Hem de fer-ho amb delicadesa per no trencar-los.
  4. Quan estiguin cuinats, afegim el tomàquet i el formatge. Salpebrem. Fàcil i ràpid!