El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Unes receptes que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar uns meravellosos menús de cap de setmana. Podràs seguir tots els passos als enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Elicoidali amb ànec confitat

Comencem aquest cap de setmana temàtic de l'ànec amb un plat de pasta fabulós. Si t'agrada l'ànec confitat, estàs d'enhorabona! No et pots perdre aquesta meravella de recepta. L'ou escalfat serà la cirereta d'un plat d'alt nivell, fi i elegant, amb la que no fallaràs si tens convidats exigents a taula. Som-hi!

🤤 Recepta d'elicoidali amb ànec confitat
 

Ànec amb peres

Amb molta calma, ja que t'ocuparà tot el matí compra un ànec ecològic ben maco i posa't mans a l'obra per fer una elaboració molt i molt bona com és aquest ànec amb peres. L'ànec és una carn força més dura que la del pollastre i necessita més temps de cocció. Però tampoc és un plat que mengem cada dia. Una recepta tradicional catalana que paga la pena. Bon profit!

😋 Recepta d'ànec amb peres
 

Menú de diumenge

Pastís de full farcit d'ànec rostit

Passades les festes de Nadal sempre ens trobem a la nevera menjar sobrant. Per començar el diumenge, et proposem aquest pastís fet amb pasta de full i el sobrant d'un rostit de Nadal fet amb ànec de pagès, prunes i pinyons. La feina més feixuga serà filtrar la carn de les parts dures (ossos). Un cop fet, és un pastís que tindràs fet i cuit en 20 minuts de rellotge. També ho pots congelar per coure-ho més endavant. El pots servir calent, tebi o fred, com preferiu. Salut!

🍴 Recepta de pastís de full farcit d'ànec rostit
 

Confit d'ànec amb poma, xampinyó i reducció de Pedro Ximenez

4 cuixes d'ànec confitat per persona, 1 poma golden, 6 xampinyons, sal i per a la reducció 200 ml de licor Pedro Ximenez i un cullerot de sucre. Proveïdors de confiança i paciència per a una recepta laboriosa, però sensacional quan la tastes. Finalment, et caldrà seleccionar la guarnició més adient: patates, pomes en puré, en compota, fregides, al forn, pèsols, bolets, ceba caramel·litzada, espàrrecs, mongetes, flors de carabassó, etc. La llista és inacabable, però en aquest cas la poma és una de les guarnicions més utilitzada.

🤩 Recepta de confit d'ànec amb poma, xampinyó i reducció de Pedro Ximenez
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!