Vols receptes de Nadal fàcils i ràpides per triomfar durant les festes sense tampoc dedicar gaire temps? Doncs has vingut a l'article adient. Estem a les portes de Nadal, unes dates molt especials on és tradició retrobar-se amb la família i els amics per gaudir junts de les festes. Unes celebracions on mai falta el bon ambient, la il·lusió i, sobretot, la bona gastronomia. Sovint, recordem els retrobaments d'aquestes dates tan assenyalades gràcies a un plat o una recepta que va cuinar l'àvia, el tiet, la mare o el cosí. Creacions culinàries que se'ns queden en el record per sempre, i que vesteixen la taula d'aromes, colors i sabors. Trobar idees de plats que agradin a tothom i que a més, siguin ràpides de preparar no és tasca fàcil. Per això, a continuació, us portem un recull de 5 receptes de Nadal senzilles per triomfar durant aquests dies. Ves a la cuina, mira de quins ingredients disposes i encén l'espurna de la creativitat. Bon profit!
1. Crema de carabassa rostida amb gambes
🕧 60 minuts / 🍴 Fàcil
La regla d'or per meravellar durant un sopar és començar amb un bon primer plat. I aquest és precisament l'objectiu de la primera de les 5 receptes de Nadal fàcils i ràpides: fer que llueixis des de la primera cullerada.
Ingredients
- 600 g de gambes
- 400 g de carabassa
- 4 caps d'all
- 2 patates grans
- 1 litre de caldo de verdures
- Una cullerada de mantega
- Sal, pebre i oli d'oliva
Recepta per fer Crema de carabassa rostida amb gambes
- En una cassola amb un raig d'oli d'oliva, enrossim l'all talladet molt finet, la carabassa i les dues patates tallades a dauets. La patata li donarà una textura més cremosa. Vigilem que no s'enganxi a la cassola.
- Deixem que quedi ben 'torradet' tot. Quan estigui, afegim el caldo de verdures i deixem bullir durant 30 minuts fins que la carabassa i la patata s'estovi.
- Reservem part del caldo i triturem la resta d'ingredients fins que aconseguim una crema fina sense grums. Si cal, rectifiquem amb el caldo que hem reservat.
- Pelem i rentem les gambes. En una paella amb una cullerada de mantega i una mica de sal, les saltegem fins que comencin a enrossir. Vigilem que no quedin seques. Reservem.
- En un plat, servim la crema amb un raig d'oli per sobre i una mica de pebre. Col·loquem dues gambes per persona per sobre. Per decorar podem posar unes fulles de canonge i unes pipes de carbassa.
2. Bunyols de bacallà
🕧 30 minuts / 🍴 Mig
El bacallà va molt lligat a les celebracions de Nadal. En lloc de preparar el típic bacallà amb samfaina, et proposem un gir esponjós i deliciós: bunyols de bacallà.
Ingredients
- 300 g de morro de bacallà
- 1 ou
- 1 cap d'all
- 180 g de farina
- Llevat
- 1 got de llet
- Un manat de julivert
- Sal, pebre i oli d'oliva
Recepta per fer Bunyols de bacallà
- Dessalem el bacallà amb 3 canvis d'aigua en 24 hores. L'hem d'anar tastant fins que tingui el punt de sal just.
- En una cassola amb aigua, bullim 1 cap d'all sense el germinat i el bacallà entre un i tres minuts (depenent del tros).
- Tallem el julivert i l'all escaldat a dauets petits. Ho posem en un morter i aixafem la barreja.
- Ho posem dins un bol i hi afegim el llevat i el bacallà trencat a bocins (sense pell). Ho anem aixafant amb l'ajuda d'un morter.
- Hi tirem la farina tamisada, l'ou, el got de llet i ho anem barrejant amb les varetes fins que ens queda una massa.
- En una paella fonda hi posem l'oli fins que estigui ben calent i hi anem tirant cullerades de la massa fins que ens quedi el bunyol fregit.
- Reservem els bunyols fregits en una safata amb paper absorbent.
3. Llom de porc amb crema de castanyes i espàrrecs verds
🕧 120 minuts / 🍴 Difícil
Existeixen moltes formes de preparar llom de Nadal. En aquesta recepta fàcil i ràpida, aprendràs a cuinar el llom amb una crema que realça el seu sabor.
Ingredients
- 800 g de llom de porc
- 2 ramellets de farigola
- 500 g de castanyes deshidratades i pelades
- 500 ml de brou de pollastre
- 1 ceba mitjana
- 50 g de mantega
- Sal, pebre i oli d'oliva
- 200 ml vi dolç
- 200 ml nata líquida
Recepta per fer Llom de porc amb crema de castanyes i espàrrecs verds
- Comencem amb la crema de castanyes. Posem les castanyes a hidratar la nit abans (8 hores). Gairebé doblaran el seu volum.
- Escorrim i les posem en una cassola, cobrint-les amb aigua nova. Afegim una mica de sal. Bullim durant 45 minuts.
- Tallem la ceba a dauets. En una paella amb un raig d'oli, enrossim la ceba. Reservem.
- A la cassola on tenim les castanyes, retirem la meitat del brou i afegim la ceba. Incorporem mig litre de brou de pollastre. Triturem fins que quedi ben fi. Podem incorporar la nata líquida, i una mica de sal, pebre i un raig d'oli per donar-li més gustet. Ja la tenim.
- Ara preparem el llom. Salpebrem i a la paella on hem sofregit la ceba cuinem el llom a temperatura alta perquè quedi fet per fora però una mica cru per dins. Quan ho tenim, afegim un raig de vi dolç, els ramellets de farigola i tapem. Deixem coure 10 minutets a foc mitjà.
- Tallem el llom a tires fines. Salpebrem de nou i emplatem. Col·loquem la crema de castanyes en un plat i per sobre disposem 4 tires de llom de porc. Podem posar una mica de la salsa de vi que ens ha quedat a la paella per sobre i una mica de farigola per decorar. També queden molt bé uns espàrrecs verds torradets.
4. Burrata amb tomàquet, germinats i sal d'oliva negre
🕧 15 minuts / 🍴 Fàcil
Has de preparar plats pensats per vegetarians o vegans? Amb aquesta burrata els tindràs 100% enamorats. A més, és una recepta que val per altres ocasions especials, no només per Nadal.
Ingredients
- Una burrata italiana
- 2 tomàquets Monterosa
- Germinats
- Orenga fresca
- Un pot d'olives negres
- Sal i oli d'oliva
Recepta per fer Burrata amb tomàquet, germinats i sal d'oliva negre
- Preparem la sal d'oliva negra. La manera més ràpida és fent servir el microones. Col·loquem les olives ben seques en un plat amb paper i les deixem durant 30 minuts a 350 de potència. Quan estiguin les deixem refredar i les triturem una mica (sense formar una pasta). Ja tenim la nostra sal d'oliva negra.
- Ara, pelem els tomàquets, traiem l'interior i els tallem a rodanxes al gust. Els col·loquem al plat fent un cercle i deixant un espai al mig per a la burrata.
- Escorrim la burrata i la col·loquem al mig del plat entre els tomàquets.
- Per sobre, afegim els germinats. El seu sabor amarg contrasta molt bé amb la resta d'ingredients.
- Assaonem amb la sal i l'oli d'oliva. Posem per sobre també una mica de sal d'oliva negra.
5. Tàrtar de salmó amb alvocat i mango
🕧 30 minuts / 🍴 Fàcil
Acabem les receptes de Nadal fàcils i ràpides amb un plat que ens encanta a ElNacional.cat: tàrtar de salmó amb alvocat i mango. Aconsellem que en preparis més del compte perquè els teus amics i familiars segur que repetiran.
Ingredients
- 400 g de salmó
- 1 mango
- 1 alvocat
- 1 llimona
- Germinats
- Salsa de soja
Recepta per fer Tàrtar de salmó amb alvocat i mango
- Anem amb el salmó. S'ha de netejar i tallar a dauets petits. Els posem en un bol amb un raig del suc de la llimona i la salsa de soja fins que cobrim el salmó. El tapem amb plàstic i el deixem a la nevera.
- Mentrestant, trossegem també a dauets igual que el salmó l'alvocat i el mango.
- Muntem el tàrtar amb l'ajuda d'un motlle. A la base posem el mango, després l'alvocat i per últim el salmó. Per sobre posem uns brots de germinats. Podem afegir un raig de soja.
Si després de preparar aquestes 5 receptes de Nadal fàcils i ràpides per triomfar i sorprendre els teus convidats teniu ganes de descobrir altres plats boníssims per cuinar-los a casa, en l'apartat Recomanacions de La Gourmeteria en trobareu de molt variats i fàcils de preparar: 5 receptes amb castanyes fàcils i sanes, 5 receptes amb carbassó que no et pots perdre, 5 plats amb codony exquisits... i moltes més. Mira quins aliments tens a casa o quin plat et ve més de gust provar i continua cuinant!