Un arròs davant del mar, a peu de platja, amb una brisa agradable i una bona copa de vi blanc és un pla perfecte per gaudir de les vacances. I si ets més de muntanya, un arròs de carn en bona companyia, amb les vistes d'una vall al fons i una ampolla de vi negre és encara millor. Hi ha molts restaurants que fan bons arrossos, però si et vols estalviar un àpat fora, arromanga't les mànigues i posa't mans a l'obra amb aquestes receptes d'arròs que pots fer a casa.

Paella de marisc

L'arròs més clàssic i deliciós del món és la paella de marisc. Arròs cuit al punt combinat amb els fruits marins més deliciosos. Si el producte és bo, és difícil que aquesta recepta et surti malament. Però de totes maneres, convé saber tocar bé els ingredients per a no fer-los malbé. La paella de marisc és l'aposta més segura amb la qual triomfar si tens convidats a casa aquest estiu.

🥘 Recepta de paella de marisc
 

Arròs negre amb petxines de pelegrí i gambes

Una versió d'arròs de mar una mica més sofisticada. L'arròs negre se sol fer amb calamars i sípia, però les petxines de pelegrí (o vieires) i les gambes també són ingredients que van de meravella per a fer aquest plat. La textura perfecta de l'arròs i el sabor característic del marisc que l'acompanya fan que aquest plat sigui excel·lent per sorprendre els teus comensals a taula.

🦐 Recepta d'arròs negre amb petxines de pelegrí i gambes
 

Arròs de conill

Passem als arrossos de muntanya. El de conill és un dels més clàssics i gustosos. El conill es pot cuinar tot sol, però incorporar-lo en una recepta d'arròs fa que quedi més suculent i melós. L'arròs es pot fer sec, tot i que fer-lo melós és la manera més adient perquè ressalti el sabor i la textura del conill. Una aposta de muntanya d'allò més encertada.

🐇 Recepta d'arròs de conill
 

Arròs de pagès

El següent nivell dels arrossos de muntanya. Aquí no hi ha normes, només hi ha creativitat. Aquesta recepta no és cap cosa refinada sinó que és una manera d'aprofitar els ingredients que tinguis per a treure'n profit i crear un plat suculent i deliciós. Verdura i carn, les que tinguis i en la quantitat que vulguis, és tot el que necessites per a fer aquesta obra d'art.

👨🏽‍🌾 Recepta d'arròs de pagès
 

Arròs mar i muntanya amb romesco

I per als indecisos, us deixem una recepta d'arròs de mar i muntanya. El millor dels dos mons combinat en un mateix plat. La clau d'aquesta recepta és el romesco, l'ingredient clau que canvia les normes del joc. No és tan habitual trobar-lo en receptes d'aquest tipus, però estem segurs que et sorprendrà. Un toc infal·lible de catalanitat que elevarà la teva recepta al següent nivell.

⛰️ Recepta d'arròs mar i muntanya amb romesco
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!