En un món cada cop més conscient de la importància d'una alimentació equilibrada, et presentem cinc exquisides receptes de peix, dissenyades per satisfer els paladars més exigents mentre es mantenen la simplicitat i la facilitat de preparació com pilars fonamentals. Des de plats tradicionals fins a propostes innovadores, aquestes receptes són la combinació perfecta entre simplicitat i exquisidesa gastronòmica.
5 receptes senzilles i boníssimes per fer amb peix
Marmitako de tonyina
Ingredients:
- 600 g de daus de tonyina
- 700 g de patates
- 150 g de ceba trossejada
- 100 g de pebrot tricolor
- 2 glaçons de julivert trossejat
- 1 terrina de sofregit amb brou de peix
- 3 unitats de pebrot xoricer (remullar en aigua calenta i retirar la polpa)
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
Pas a pas:
Descongela els daus de tonyina en un recipient amb aigua freda durant uns minuts. En una cassola a foc alt, escalfa una mica d'oli i sofregeix la ceba directament congelada, posteriorment, afegeix-hi l'all i els pebrots. Deixa ofegar a foc baix fins que estigui tot ben tendre i afegeix la polpa de pebrot xoricer i el sofregit amb brou de peix directament congelat. Quan estigui tot ben ofegat, afegeix-hi les patates. Cobreix-les amb aigua i condimenta-ho amb sal al gust. Deixa guisar a foc baix fins que les patates estiguin tendres. Afegeix-hi els daus de tonyina amb punt de sal i el glaçó de julivert directament congelat. Quan torni a trencar a bullir, retira del foc, prova de sal i deixa-ho reposar tapat durant 2 minuts.
Rodanxa de tonyina a la planxa amb sèsam
Ingredients:
- 4 rodanxes de tonyina
- 450 g d'arròs
- Salsa de soja
- 2 cullerades de llavors de sèsam blanc torrat
- 2 cullerades de llavors de sèsam negre
- 1 clara d'ou
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- Sal iodada
Pas a pas:
Descongela les rodanxes de tonyina a la nevera sobre un recipient amb reixeta. Un cop descongelades, col·loca-les en un plat, afegeix-hi 4 cullerades de salsa de soja i deixa-les marinar 1 hora a la nevera. Després, passa cada rodanxa per la clara d'ou batuda i arrebossa-les amb els dos tipus de sèsam barrejats. Escalfa oli en una planxa i cuina les rodanxes de peix un parell de minuts per cada costat. Mentrestant, escalfa l'arròs directament congelat a la mateixa bossa al microones un parell de minuts. Serveix-ho tot junt en un plat i afegeix-hi una mica de salsa de soja al gust.
Lluç en salsa verda amb llimona i cloïsses
Ingredients:
- 4 filets de lluç
- 450 g de cloïsses
- 1 porció de fumet de peix de roca
- 2 dosis de julivert trossejat
- 2 dosis d'all trossejat
- 1 got de vi blanc
- 1/2 llimona
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre
Pas a pas:
Un cop preparats els filets, condimenta'ls. Escalfa 4 cullerades d'oli d'oliva en una paella i ofega l'all directament congelat. Quan l'all comenci a agafar color, afegeix-hi el got de vi blanc, sal i pebre i deixa que es redueixi. Un cop reduïda la salsa, afegeix la porció de fumet de peix i les dosis de julivert trossejat. Talla la llimona a rodanxes finites i afegeix-la a la salsa, deixant que es cuini tot junt per 5 minuts. Afegeix els filets de lluç, tapa la paella i deixa-ho cuinar durant 6 minuts. Afegeix-hi les cloïsses descongelades i el xili tallat a tires fines. Tapa de nou la paella i cuina-ho tot junt uns 2 minuts més.
Lloms de salmó amb puré de pèsols, menta i patates
Ingredients:
- 4 lloms de salmó noruec
- 300 g pèsols
- 12-16 patates rostides
- 15 g de mantega
- 2-3 branques de menta fresca
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
Pas a pas:
Submergeix els lloms de salmó uns minuts, en aigua freda al seu propi envàs. Escalfa les patates al forn, preescalfat a 200 °C, durant 15 minuts. Bull els pèsols i la menta en aigua abundant amb sal, durant 3 minuts. Escorre, tritura i condimenta-ho tot amb sal i pebre al gust. Afegeix la mantega en calent, remou per integrar. En una planxa untada amb oli, cuinem el salmó, prèviament salpebrat, uns 2 minuts per cada costat. Serveix el salmó sobre un llit de puré de pèsols i menta. Acompanya amb les patates.
Ensalada amb rap allagostat
Ingredients:
- 1 cua de rap
- 8 varetes de surimi
- 1 bossa d'ensalada russa
- Maionesa
- 100 g de confitats
- 50 g de germinats
- 2 llimes
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
Pas a pas:
Bull l'ensalada russa en aigua amb sal directament congelada durant 8-10 minuts, escorre i reserva. Elimina l'espina central del rap i neteja els dos filets restants. Assaona'ls amb sal i oli i arrebossa'ls amb el pebre vermell. Enrotlla'ls separadament en paper d'alumini i cuina'ls al forn preescalfat a 180 °C durant 10 minuts. Retira-ho, deixa-ho refredar i talla'ls a làmines. Adreça l'ensalada al gust amb la maionesa en un bol, afegeix els adobats tallats i el surimi a tires, remou i serveix en plats, col·locant sobre l'ensalada el rap allagostat i els germinats.